Bu sayfada İslam hukuku bilgini İmam-ı Şafii ait 51 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. İmam-ı Şafii kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Muhammed bin İdris bin Abbas mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada İmam-ı Şafii hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. İmam-ı Şafii sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
İmam-ı Şafii, İslam dünyasında derin etkiler bırakmış bir fıkıh alimi ve İslam hukukçusudur.
767 yılında Gazze'de doğan İmam-ı Şafii, daha sonra Hicaz bölgesine taşınarak genç yaşta İslami ilimlerle tanıştı. Özellikle Kur'an ve Hadis alanında derin bilgiye sahip olan İmam-ı Şafii, zaman içinde geliştirdiği özgün düşünce ve metodolojilerle Şafiî Mezhebi'nin kurucusu olarak kabul edilmiştir. Mezhep kurucusu olarak İmam-ı Şafii, İslam hukukunun ilkeleri ve pratik uygulamaları üzerinde çalışmış, Kur'an ve Sünnet'e dayalı bir hukuk sistemi geliştirmiştir.
İmam-ı Şafii'nin en ünlü eseri olan er-Risale, İslam hukuku için bir dönüm noktası kabul edilir. Bu eser, İslam hukuku içinde "usul" yani metodolojik ilkeleri derinlemesine ele alan ilk yazılı metindir. Er-Risale'de, dini hükümlerin belirlenmesinde nasıl bir yol izleneceği, özellikle Kur'an, Sünnet, icma ve kıyasın nasıl kullanılacağı konuları detaylandırılmıştır. Bu eserdeki metodolojisi, İslam hukukunun sistematik hale getirilmesine önemli katkılarda bulunmuş ve diğer mezheplerin kurucuları tarafından da saygı görmüştür. İmam-ı Şafii, ayrıca el-Ümm adlı geniş kapsamlı bir eser de yazmıştır. Bu eserde de fıkıh meselelerine dair kapsamlı değerlendirmeler yapmış, karşılaşılan günlük ve dini sorunların çözüm yollarını ortaya koymuştur.
İmam-ı Şafii'nin bir diğer önemli katkısı ise fıkıh ilminin teorik temellerini oluşturmasıdır. Fıkıh ilminde "içtihat" yapmanın, yani dini hükümlerde düşünme ve değerlendirme yoluyla sonuca varmanın önemini vurgulamıştır. sozkimin.com Aynı zamanda kıyas metodunu geliştiren ve bu yöntemi sistematik hale getiren ilk alimlerden biridir. Bu yöntemde, bir meselede Kur'an ve Sünnet'te açık bir hüküm bulunmadığında benzer durumlardan hareketle çözüm arama yolu izlenir.
Aşağıdaki İmam-ı Şafii sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan İmam-ı Şafii sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
[667] numaralı söz için:
Ben bu siteye bayıldım
[667] numaralı söz için:
düzgün bir site yoooook anlamını bulmaya çalışıyorum yokkk
Rabbim mekanını cennet eylesin
Bütün sözleri edebiyat..İşte insanlar böyle süslü sözleri söyleyenleri büyük adam sanıp aldandılar..
Gayet güzel ve muhteşem
Olumunu cabukca geciyorsunuz nasil oldu. Dovulerekmi?
Imami safinin olumune hadis alimleri tarafindan dovulmesi mi neden oldu.
İslama ışık tutan nurlandıran zâttan Allah razı olsun
imam şafii kıyamete kadar sönmeyecek bir güneştir
Allah bilgilendirenden razı olsun amin
İslamiyet tüm insanlığa indirilmiştir onun için tüm insanlığı Allah korusun
Allah tum islâm alumíni korusun
allah sizden razı olsun
rasululah tüm mûlümanları bu güzel yoldan ve doğrultudan şaşmasın amin
Allah imamı Şafii hazreti in razı olsun obüyük alim benim imamım Allah onu gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun bizlerinde onun yolundan ayırmasın
şafat ya Rarabbi