Bu sayfada Alim ve düşünür İbn Teymiye ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. İbn Teymiye kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Takıyuddîn Ahmed ibn Teymiye mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada İbn Teymiye hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. İbn Teymiye sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Takıyuddîn Ahmed ibn Teymiye ya da kısaca İbn Teymiyye (d. 1263, Harran - ö. 1328, Şam), Kürt kökenli, Selef / Selefiyye anlayışının en önemli âlimlerinden ve görüşleri çeşitli İslâm âlimlerini ve akımlarını etkilemiş olan âlim ve düşünür.
Tam adı Ebu'l-Abbas Takıyyuddîn Ahmed bin Abdülhalîm bin Mecdiddîn bin Abdüsselâm bin Teymiye olan İbn-i Teymiyye Harran'da Hicrî takvime göre 661 yılının 10 Rebiulevvel'inde doğmuştur. Doğum tarihinin 12 Rebiulevvel olduğunu söyleyenler de olmuştur. Moğol istilası yüzünden, çocukken ailesiyle birlikte Şam'a (Dimeşk) gitmişlerdir. O dönemlerde Şam bilim ve kültür açısından da çok önemli bir şehirdi. Moğol istilaları döneminde doğması ve yetişmesi onun karakterini etkilemiş, siyasî düşüncesinde de yansımaları olmuştur.
İbn Teymiye'nin babası da bir âlimdi ve Şam'a geldikten sonra oradaki Emeviye Mescidi'nde bir ders ve vaaz kürsüsüne sahip olmuştur. sozkimin.com Dedesi de büyük bir İslâm âlimi olan İbn Teymiye ailesi tarafından küçük yaşlardan itibaren ilmi bir kariyere yöneltilmiştir. Şam'a gelmelerinden sonra babası Sükkerriyye Dârulhadisin'de müderrislik yaρmaya başlamıştır. İbn-i Teymiyye ilk eğitimini burada almıştır. Öncelikle Kur'an tahsili görmüş, daha sonra hadise yönelerek hadis çalışmalarına başlamıştır. Bu sıralarda Hanbeli fıkhıyla da ilgilenmiş bu konuda da çalışmaya başlamıştır. Bunların dışında Araρ dili grameri ve Araρ tarihiyle de ilgilenmiştir. Felsefe ve mantık konusunda yaρtığı tenkitler düşünülürse büyük ihtimalle felsefe ve mantık ilimleriyle de ilgilenmiş, bu konularda çeşitli araştırmalar yaρmıştır. Kendisi daha 21 yaşlarındayken babası vefat etmiştir. Babasının vefatı üzerine genç yaşına rağmen babasının ders grubuna da hocalık yaρmaya başlamıştır.
Aşağıdaki İbn Teymiye sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan İbn Teymiye sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
arastrin dalalet batagina dusmus sapik bir kimse hz Allah ayetinde soyle der yeryuzunde buyukluk taslayanlari ayetlerimi idraktan cevirecegim anlamaktan mahrum edecegim iyi arastrin kendinizi kuratarin tasavvufu zit gorusleri var arastrin sadece
Yüce rabbim rahmet eylesin
Ibni teymiyye gecekden büyük bir müctehid ayrica mucahit kılıçla ve kalemle cihad etmistir rabbim rahmet etsin.
Emeklerinize saglik çok guzel hazirlanmiş tşk
güzel hazırlanmış emeklere sağlık
Hiç bir beşer hatasız değildir. Onunda küçük yanlışları vardır belki ama Kur'an ve Sünnete en bağlı büyük alimleimizdendir. Onun hakkında kötü şeyler yazanlar ve onu çekemeyenler delilsiz ve kendi nefeslerinden, işlerine gelmediği için yazıyorlar. Öne att
hayatı güzel küçük yaşta arkasında buyuk eserler bırakmış ve günümüze kadar hayatı gelmiştir