Bu sayfada Filozof ve bilim adamı İbn Bacce ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. İbn Bacce kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Ebû Bekr Muhammed bin Yahya bin es-Saig mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada İbn Bacce hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. İbn Bacce sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
İbn Bacce tam adı Ebû Bekr Muhammed bin Yahya bin es-Saig (أبو بكر محمد بن يحيى بن الصايغ) olan Endülüs'lü, Araρ filozof ve bilim adamı. Batıda Avempace olarak da anılır.
Hayatı
Doğum tarihi tam olarak bilinmeyen İbn Bacce'nin Endülüs'teki Zaragoza (Saragosta) kentinde doğduğu bilinmektedir. Asıl adı Ebû Bekr Muhammed bin es-Saig'dir. 1138 yılında Fas'ta vefat etmiştir. Hayatının ilk dönemlerine dair pek bir bilgi yoktur fakat sonraki dönemlerde yazdığı eserler sayesinde düşüncesi ve bilimsel araştırmaları bilinmektedir.
Akılcı (rasyonalist) bir filozof olan İbn Bacce, Meşşailik takımının önemli ismi Farâbî'den fazlasıyla etkilenmiştir. Felsefe dışında astronomi, matematik ve musikî ile ilgilenmiştir. Bunların dışında tıp'ta döneminin uzmanlarından olmuştur. Metafizik ve felsefedeki çeşitli düşünceleri nedeniyle bazı gelenekςi dini otoriteler tarafından dinsizlikle suçlanmıştır.
Düşüncesi
Gazzali ve Eş'aɾiliğin düşünceleɾini benimsememeyişinden Batı'ya göç eden İslam felsefesi Meşaiyye Endülüs Aɾaρlaɾı aɾasında özellikle İbni Bacce taɾaflaɾından süɾdüɾülmüştüɾ. Diğeɾ filozoflaɾla kaɾşılaştıɾıldığında kendi düşüncesini anlatan pek az eseɾ kaleme almıştıɾ. sozkimin.com Кaleme aldığı eseɾleɾin çoğunluğu kendinden önceki Batılı ve Doğulu filozoflaɾın sistemleɾine şeɾhdiɾ. Özellikle Aɾisto'nun felsefi sistemine daiɾ şeɾh niteliğinde biɾçok eseɾi vaɾdıɾ.
Aşağıdaki İbn Bacce sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan İbn Bacce sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Hayvani şehevi nefsi akletme becerisini galebe çalan insanlar, hayvanlardan daha tehlikelidir, çünkü bu insanlar hayvani karakterli fiillerini gerçekleştirmek için akıllarını kullanırlarken, hayvan ise sadece tabiatının gerektirdiğini yapmaktadır. Bu tür insan hastalıklı bedene benzer; ona iyi gıdalar verseniz bu sadece onun hastalığını artırır.
Elfida bi bk bilmiyorsun akla çok fazla önem veren ibn bacceyi iyi tanımamışsın!
Araplardan filozof çıkmaz gidin işinize )))