Herkes hızlı hızlı geçip gidiyordu; erkekler yürüyen makaslara, kadınlar ise ...

söz kimin

Bu sayfada Yeni Zellandalı yazar Katherine Mansfield tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Katherine Mansfield şöyle demiştir: Herkes hızlı hızlı geçip gidiyordu; erkekler yürüyen makaslara, kadınlar ise ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Katherine Mansfield

Herkes hızlı hızlı geçip gidiyordu; erkekler yürüyen makaslara, kadınlar ise koşuşan kedilere benziyorlardı. Hiç kimse bilmiyordu hiç kimse aldırmıyordu...

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Bazılarının kızması, umursamazlığından çok daha iyidir...

Sadece kendi hiçliğini anlamış ve onu değiştirmek için çalışmış olan kişi, bir hiç değildir. (Bunun dışındaki makine-insanlar bir hiçtir.)

Ne şair yaş döker, ne aşık ağlar Tarihe karıştı eski sevdalar.

Küçücük bir kum tanesi, bedenine yerleşen. Ya özümseyeceksin ya da irinleşecek derinliklerinde. Sancılı kıvranışlarla atıvereceksin uzaklara. Geldiği yere, belki de bambaşka diyarlara savrulup gidecek. Onun sende kalmasını sağla. Kol kanat ger gurbetten gelmiş konuğuna. Kendinden bil, benimse.

Kendini düzeltmek tüm Dünyayı düzeltmektir. Güneş, doğası gereği parlaktır. O kimseyi düzeltmez. O parladığı için tüm Dünyada ışık vardır. Kendi içinizdeki dönüşüm tüm Dünyaya ışık yaymanız anlamına gelir.

Eskiden kız tarafının ve oğlan tarafının aileleri bir araya gelir, yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır, beraberce yeni ev dizilirdi. Tabi o zamanlar evler genelde bahçe içinde müstakil evlerdi. O yüzden buna 'evlenmek' denirdi. Şimdi ise yeni evliler, apartman dairelerinde, yani katlarda oturuyorlar; bu yüzden artık evlilik, 'katlanmaktır'.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste