Hayatta hiç kimseye tam anlamıyla güvenme! Unutma ki; beyaz gülün bile gölges...

söz kimin

Bu sayfada Rus yazar Maksim Gorki tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Maksim Gorki şöyle demiştir: Hayatta hiç kimseye tam anlamıyla güvenme! Unutma ki; beyaz gülün bile gölges... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Maksim Gorki

Hayatta hiç kimseye tam anlamıyla güvenme! Unutma ki; beyaz gülün bile gölgesi siyahtır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İnsanlara saygın sonsuz, fakat sabrın sınırlı olsun.

Aşk bir esinti gibidir. Sadece geldiğini görürsün. Eğer oradaysa oradadır, sonra gider. Ve o gittiğinde gitmiştir. Aşk bir gizemdir, ona hükmedemezsin. Hiçbir nedenle aşka hükmedilmemelidir, aşk yasallaştırılmamalıdır, aşk zorlanmamalıdır.

Dinin hükümranlığını kırmak için biz bilim insanlarının yapabileceği her şey yapılmalıdır. Umarız ki sonunda, uygarlığa en büyük katkımız bu olur.

Bozkır sabahında yanan alnımı Kıyı akşamında buza getirdin Kaya gibi bomboş dikilen gibi Mahzen gibi oyup dize getirdin

Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam bitirmek değil de, Sana hep hep yeniden başlamak isterim.

Felsefe, fiziği daha dikkatli bir bilginin gerekli olduğu yerlerde ele alır, çünkü bu başlığın altına giren problemler çoktur... Dolayısıyla, Ctesibius veya Arşimet okuyucusu ve aynı sınıftaki diğer risale yazarları, bu konularda filozoflar tarafından eğitilmedikçe, onları takdir edemezler. (Ktesibios ve Arşimet hakkında Vitruvius'un sözü)

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste