Hayat iyi bir öğretmendir derler ama, boşuna. İyi öğretmenler asla dersi öğre...

söz kimin

Bu sayfada ABD'li yazar Trevanian tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Trevanian şöyle demiştir: Hayat iyi bir öğretmendir derler ama, boşuna. İyi öğretmenler asla dersi öğre... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Trevanian

Hayat iyi bir öğretmendir derler ama, boşuna. İyi öğretmenler asla dersi öğretmeden önce sınavı önüne dayamaz.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Görevi her düşündüğümde yapılmamış olmasını dilediğim yeni hatalar buluyorum. Bu hatalar bir trajediye neden olabilirdi, zira o sırada her şey pamuk ipliğine bağlıydı. Örneğin 495 kilometrelik bir yüksekliğe fırlatılmıştık. Oysa 200 kilometre yüksekliğe fırlatılmamız planlanıyordu. Bu hata nedeniyle kendimizi, radyasyon katmanına yalnızca 5 kilometre uzakta uçarken bulduk.

Doğadan edindiğimiz her bilgi, tanrıları öldürmektedir. Tıpkı bilmediklerimizin tanrıların doğumuna sebep oluşu gibi.

Hiçbir şey bilmeyen hiçbir şeyi sevmez. Hiçbir şey yapamayan, hiçbir şeyden anlamaz. Hiç bir şeyden anlamayan insan değersizdir. Oysa anlayan hem sever, hem her şeye karşı duyarlı olur, hem de görür. Bir şeyde ne kadar çok bilgi varsa, o kadar büyük sevgi vardır. Bütün meyvaların çileklerle aynı anda olgunlaştığını sanan kişi, üzümleri hiç tanımıyor demektir.

En büyük düşmanlar ve başlıca mücadele etmemiz, savaşmanız gerekenler içimizdedir.

Ussal olmayan hiç bir şey dinsel de olamaz, ruh cismin gelişmesidir ve olumludur, olumsuzluk gelecek kuşaklarda yaşamak demektir, insan ruhunun yaşaması değil, insanlığın yaşamasıdır.

1955'ten 1965'e kadar Jimmy Hoffa, Elvis Presley kadar ünlüydü. 1965'ten 1975'e kadar Jimmy Hoffa, Beatles kadar ünlüydü.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste