Gustave Kahn Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Fransız Sembolist şair ve sanat eleştirmeni Gustave Kahn ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Gustave Kahn kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Gustave Kahn mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Gustave Kahn
  • Adı: Gustave Kahn
  • Doğum: 21 Aralık 1859
  • Ölüm: 5 Eylül 1936
  • Mesleği: Fransız Sembolist şair ve sanat eleştirmeni
Gustave Kahn Kimdir Sayfası

Bu sayfada Gustave Kahn hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Gustave Kahn sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Gustave Kahn, Fransız Sembolist şair ve sanat eleştirmen.

Aynı zamanda, yayıncılık ve deneme yazıları aracılığıyla Sembolizmi tanımlamada ve onu Çökmekte olan Hareket'ten ayırmada etkindi.

Gustave Kahn, vers libre veya serbest mısra terimini icat ettiğini iddia etti. Her halükarda, formun ilk Avrupalı temsilcilerinden biriydi. Başlıca yayınları arasında Les Palais nomades (1887), Domaine de fée (1895) ve Le Livre d'images (1897) sayılabilir. Ayrıca Symbolistes et décadents (1902) adlı kitabıyla hareketin tarihine değerli bir katkı yaptı.

Gustave Kahn, Lorraine'li bir Yahudiydi. Dreyfus olayında Emile Zola ile taraf seçti. Eşi Elizabeth, Yahudi düşmanlığına karşı bir protesto olarak Yahudiliği seçti ve adını Rachel olarak değiştirdi.

Gustave Kahn, şiirlerinin yanı sıra romanlar, oyunlar ve edebiyat eleştirileri de yazan bir halk aydınıydı. Ayrıca sembolist yazının bir yayıncısı olarak son derece etkiliydi. Gustave Kahn, her ikisi de eleştirmen olan Félix Fénéon ve Leo d'Orfer ile birlikte 1886'da La Vogue'u kurdu ve yönetti. Bu dergi aracılığıyla, Gustave Kahn ve ortakları Jules Laforgue gibi çökmekte olan yazarların kariyerlerini etkilemenin yanı sıra, Les Illuminations el yazması yayınlanmış olan Arthur Rimbaud gibi yerleşik şahsiyetlerin kariyerlerine yeni bir hayat enjekte etmeyi başardılar. Jean Moréas ile birlikte, Anatole Bajule'nin sembolist düşüncenin boş, sığ bir alaycılığını temsil eden sahte ve sömürücü bir yayın olarak gördükleri, Anatole Bajule'nin Le Décadent'ine karşı bir karşı nokta olarak tasarlanan kısa ömürlü bir dergi olan Le Symboliste'i kurdu ve yönetti. La Revue Indépendante, La Revue Blanche ve Le Mercure de France dahil olmak üzere bir dizi başka süreli yayında önemli bir rol oynadı.



Aynı zamanda, ölümüne kadar resim ve heykel alanındaki gelişmelerle güncel kalan bir sanat eleştirmeni ve koleksiyoncuydu. sozkimin.com Neo-empresyonist ressam Georges Seurat için çok okunan bir ölüm ilanı yazdı ve burada sanatçının çalışmalarını yorumlamak için sembolist bir yaklaşım önerdi.

Ayrıca anarşizm, feminizm, sosyalizm ve Siyonizm dahil olmak üzere kamusal meseleler üzerine bir dizi tartışmada rol oynadı. 1920'lerde, 1933'te kapanan bir Yahudi dergisi Menorah'ın (baş) editörüydü. 1903'te Amerikalı besteci Charles Loeffler, Gustave Kahn'ın dört şiirini piyano ve ses için müziğe yerleştirdi.

Ölümünden sonra, el yazmaları Kudüs İbrani Üniversitesi kütüphanesinin koleksiyonuna yerleştirildi.
kaynak: wiki en

Gustave Kahn'ın eserleri - şiirleri
Palais nomades (1887), Les Chansons d'amant (1891), Domaine de fée (1895), Le Roi fou (1896), La Pluie et le beau temps (1896), Limbes de lumières (1897), Le Livre d'images (1897), Premiers poèmes (1897), Le Conte de l'or et du silence (1898), Les Petites Ames pressées (1898), Le Cirque solaire (1898), Les Fleurs de la passion (1900), L'Adultère sentimental (1902), Symbolistes et décadents (1902), Odes de la "Raison" (1902 réédité aux Editions du Fourneau 1995), Contes hollandais (1903), La Femme dans la caricature française (1907), Contes hollandais (deuxième série) (1908), La Pépinière du Luxembourg (1923), L'Aube enamourée (1925), Mourle (1925), Silhouettes littéraires (1925), La Childebert (1926), Contes juifs (1926 réédité chez "Les Introuvables" 1977), Images bibliques (1929), Terre d'Israël (1933)

Gustave Kahn Sözleri 1 Adet

Aşağıdaki Gustave Kahn sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Gustave Kahn sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Yıldızçiçeklerine doğru eğilerek, Tavus kuşları ay rozetleri yetiştirdi, Dalların gevşemesi ibadet eder Ölmek üzere olan yıldız çiçekleri olan solgun yüzü.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste