Gözlerimi, içimizden birini bıraktığımız o belirsiz noktadan ayıramıyordum....

söz kimin

Bu sayfada Roman yazarı, şair ve kısa hikâyeler yazarı Joaquim Maria Machado de Assis tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Joaquim Maria Machado de Assis şöyle demiştir: Gözlerimi, içimizden birini bıraktığımız o belirsiz noktadan ayıramıyordum.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Joaquim Maria Machado de Assis

Gözlerimi, içimizden birini bıraktığımız o belirsiz noktadan ayıramıyordum.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Gerçeği onu hak etmeyen insanlarla asla paylaşmayın.

Bizim ışık dediğimiz şey, aslında, optik sinir üzerinde belli tepkilere neden olan belli bir titreşim oranıdır. Çok az insan duyu algılarının sınırlandırıcı duvarları içinde yaşadığının bilincindedir. Evrende şimdiye kadar herhangi bir insanın gördüğünden daha fazla ışık olduğu gibi, hiçbir optik aletin yakalayamayacağı, bilinmeyen ışık formları da mevcuttur. Evrende görülemez sayısız renk, işitilemez sayısız ses, koklanamaz sayısız koku, tadılamaz sayısız tat vardır. İnsan, içindeki duyu algı merkezleri, evreni oluşturan daha latif titreşim oranlarına tepki verecek ölçüde gelişkin olmadığı için, hakkında hiçbir şey bilmediği duyular üstü bir evrenle çevrilmiştir.

Kimyada dünyanın geri kalanından önde olan ülke, zenginlik ve genel refahta da önde olacaktır.

Aşkta kimsenin kimseden farkı yok.

Zayıflıklarından ötürü küçük görmemeliyiz insanları. İnsan hastayı avuturken kendisini çok sağlıklı hisseder, aptalla konuşurken de çok akıllı.

Necip fazıl'a sormuşlar:

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste