Bu sayfada Roman yazarı, şair ve kısa hikâyeler yazarı Joaquim Maria Machado de Assis tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Joaquim Maria Machado de Assis şöyle demiştir: Gitme; onu sorunuyla tek başına bırak, bırak ki aşkı seçsin... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.
İnsan, inanma istekliliğiyle orantılı olarak değil, şüphe etme hazırlılığıyla orantılı olarak uygarlaştı.
Güçlü bir merak, insanları her zaman doğayı incelemeye sevk etmiştir; her yararlı sanatın bilimle bir bağlantısı vardır; ve bitmeyen güzelliği ve çeşitli şeyler onu her zaman hoş, yeni ve şaşırtıcı kılıyor.
Dünyanın en sıcak şeyi insan sıcağıdır; dünyanın en soğuk şeyi insan soğuğudur.
Batılılardan nefret ediyorum, Amerika'dan nefret ediyorum; ama daha çok Amerika'nın vicdanına sığınan müslümanlardan nefret ediyorum.
Hiçbir zaman kendimden memnun olmamışımdır. Giydiklerimin bana yakışmadığını düşünürüm.
Gerçeği insan hafızasındakiler kadar yaşar, beyninin daha derinindekiler kadar değil.