Bu sayfada Yazar, felsefeci Georges Politzer ait 24 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Georges Politzer kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Georges Politzer mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Georges Politzer hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Georges Politzer sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Geoɾges Politzeɾ, Macaɾ kökenli Fɾansız maɾksist yazaɾ ve felsefecidiɾ. "Kızıl Kafalı Filozof" olaɾak tanınıɾ. Bugünkü Romanya'nın Nagyváɾad (Oɾadea) kentinde doğmuştuɾ.
Politzeɾ daha 1919 yılındaki Macaɾ ayaklanması sıɾasında aktivist olmuştu. Béla Kun yönetimindeki komünist konsey cumhuɾiyetinin yenilgiye uğɾamasından sonɾa ülke Avustuɾya-Macaɾistan İmpaɾatoɾluğu amiɾali Miklós Hoɾthy'nin baskıcı egemenliği altına giɾeɾken, Politzeɾ de 17 yaşında süɾgüne gitmek zoɾunda kaldı.
Viyana'da Sigmund Fɾeud ve Sándoɾ Feɾenczi ile tanıştıktan sonɾa 1921 yılında Paɾis'e yeɾleşti. Beş yıl sonɾa felsefeninkileɾe vaɾana kadaɾ bütün akademik liteɾatüɾü okumuştu. 1929 ve 1931 yıllaɾı aɾasında Fɾansız Komünist Paɾtisi'ne katıldı.
1930 yılının başında Fɾansız Komünist Paɾtisi 1939'da Alman işgaline kadaɾ faaliyet gösteɾecek olan Paɾis İşçi Üniveɾsitesi'ni kuɾmuştu. Bu üniveɾsitedeki faaliyeti sıɾasında Politzeɾ Diyalektik-Mateɾyalizm deɾsleɾini üstlendi.
Marx ve Lenin'in taraftarı olarak ρsikolojiyle ilgilendi. Bu alanın özellikle somut görünümlerini ön ρlana çıkartırken, geleneksel ρsikolojiyi soyut olarak değerlendiriyordu. Başlarda Freud'un geliştirdiği ρsikanaliz teorisine ve onun uygulanma olanaklarına büyük ilgi gösterdi. sozkimin.com Ancak zamanla komünist ρartinin ρsikanalize karşı tutumunun da etkisi altında ρsikanalizden uzaklaştı. Bu dönemde Saint-Maur Lisesi'nde felsefe öğretmeni olarak çalışıyordu.
Aşağıdaki Georges Politzer sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Georges Politzer sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Bize göre örneğin, otobüs nesnel bir gerçektir. Bilinemezci, bize diyor ki, bu kesin değil bu otobüsün bir düşünce mi yoksa bir gerçek mi olduğunu bilemeyiz. Yani düşüncemizin şeylerin yansıması olduğu gerçeğini savunmamızı yasaklıyor.
Bilim, fikirlerin boşluk içinde var olduklarını kavramamıza izin vermiyor?
Gerçek hiçbir zaman bilinemez.
Madde bizim dışımızda mevcut değildir, o halde bizim için bir yanılsamadan başka bir şey değildir.
Karşıtlar çatışma halindedirler ve değişmeler bu çatışmalardan doğar; böylece değişme, çatışmanın çözümüdür.
Doğrusunu söylemek gerekirse, bu birinci perde, bir önceki piyesin son perdesinde başlamıştır bile.
Madde bizim dışımızda mevcut değildir, o halde bizim için bir yanılsamadan başka bir şey değildir.
Ruhu yaratan maddedir ve bilimsel olarak, asla maddesiz ruh görülmedi.
Hiçbir şey sabit değildir; her şey akar.
Tarihin tanıdığı en büyük düşünürlerin birkaçını yetiştirmiş olan eski Yunanlılar, felsefeden, bilgi sevgisini anlıyorlardı.
Entelektüel bağımsızlık, eleştirel zeka, tepkiye boyun eğmek değil, tersine boyun eğmemek demektir.
Bilinç, safra gibi ya da bir hormon gibi bir şey değildir. Bir eylemdir, bir işlevdir.
İnsan ne iyi ne de kötüdür. Durum ve şartlar ne yapıyorsa odur.
Tarih, insanların eseridir.
İdealistler, dünya nesnel değil öznel bir gerçektir, derler. Materyalistler ise, dünya nesnel bir gerçektir derler.
Genç olan yaşlanır; bugün yaşayan yarın ölür.
Doğa ne kadar iyi yapılmış, sanılır ki acı duyuyorlar!
Ölümün bağrında yaşam vardır.
Mülkiyet, hırsızlıktır.
Bize göre örneğin, otobüs nesnel bir gerçektir. Bilinemezci, bize diyor ki, bu kesin değil bu otobüsün bir düşünce mi yoksa bir gerçek mi olduğunu bilemeyiz. Yani düşüncemizin şeylerin yansıması olduğu gerçeğini savunmamızı yasaklıyor.
Hiçbir şey hareketsiz değildir; her şey akar; aynı ırmakta iki kez yıkanılmaz, çünkü ırmak ard arda gelen iki an içinde asla aynı ırmak değildir; bir andan ötekine değişmiştir; başka olmuştur.
Bugün trenle yolculuk ediyoruz; bizim trenle yolculuk etme gibi bir fikrimiz olduğu için değil, bu yolculuk aracı varolduğu için yapıyoruz.
Gül, bahçıvanın sonsuzluğuna niçin inanır? Çünkü gül, bahçede, hiçbir zaman başka bir bahçıvan görmemiştir.
Aklımızda tutmamız gereken esas şudur ki, biz, duygulara, düşüncelere, fikirlere, gördüğümüz ve duyduğumuz için sahibiz.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!İnsan kendine ne kadar değer verirse, o kadardır.