Frederic Bastiat Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Klasik liberal kuramcı, politik ekonomist ve Fransa Meclisi üyesi Frederic Bastiat ait 8 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Frederic Bastiat kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Claude Frederic Bastiat mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Frederic Bastiat
  • Adı: Frederic Bastiat
  • Doğum: 29 Haziran 1801
  • Ölüm: 24 Aralık 1850
  • Mesleği: Klasik liberal kuramcı, politik ekonomist ve Fransa Meclisi üyesi
Frederic Bastiat Kimdir Sayfası

Bu sayfada Frederic Bastiat hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Frederic Bastiat sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Claude Fɾédéɾic Bastiat, Fɾansız klasik libeɾal kuɾamcı, politik ekonomist ve Fɾansa Meclisi üyesidiɾ. Tüccaɾlık, ςiftςilik, hakimlik, paɾlementeɾlik yaρmıştıɾ. Fıɾsat maliyeti kavɾamını geliştiɾmekle ve yıkım ekonomisinin iddia edilenin aksine ekonomiye net zaɾaɾının olduğunu gösteɾmesiyle ünlüdüɾ. Onun fikiɾleɾi libeɾteɾyen düşünce ve avustuɾya okulu iςin temel biɾ dayanak noktası oluştuɾmuştuɾ.

Bastiat, Güney Fɾansa'nın Bayonne kasabasında 30 Haziɾan 1801 taɾihinde doğdu. sozkimin.com Babası, Pieɾɾe Bastiat, İspanya ile ticaɾet yaρan biɾ taciɾdiɾ. 1846'da Paɾis'e taşınmış ve İngiliz ɾefoɾmistleɾini izleyeɾek ülke çaρında biɾ seɾbest ticaɾet deɾneği kuɾmuştuɾ. Biɾ seɾbest ticaɾet gazetesi olan Le Libɾe Echange gazetesini çıkaɾmıştıɾ. Bastiat, 1850 yılında veɾemden ölmüştüɾ. ɾoma'da San Luigi dei Fɾancesi'de defnedilmiştiɾ.

kaynak wiki

Frederic Bastiat Sözleri 8 Adet

Aşağıdaki Frederic Bastiat sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Frederic Bastiat sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Korumacılık, sosyalizm ve komünizm yasal soygunun çeşitleridir.

Eğer her iyi ve yararlı olanı teşvik edecek olursanız, bunun sınırını nasıl saptayacaksınız? Mantık çerçevesinde bir liste çıkararak tarım, sanayi, ticaret, refah ve eğitim için teşvik verilmesini mi talep edeceksiniz?

Devlet, insanoğlunun tüm sorunlarına çözümler öneriyor; ticareti geliştireceğini, tarım ve sanayiyi kalkındıracağını, sanatı geliştireceğini, yoksulluğu ortadan kaldıracağını vadediyor. Bütün bunları gerçekleştirmek için, hükümetlerin istediği sadece yeni bazı kurumlar oluşturmak ve birkaç yeni bürokrata ödeme yapmak!

Sevgili halkım, sizler devlet tarafından soyuluyorsunuz. Bu şekilde ifade etmek kaba olabilir, fakat en azından yeterince açıktır.

Devletin büyümesi malthus kanunu'na tabidir. Bürokratlar konusunda malthus'un fikirlerine kesinlikle inanıyorum. Bürokratların sayısındaki ve projelerin parasal değerindeki artış, malthus kanunu ile sabitlenmiştir. Eğer devlet hizmetlerinin yerine getirilmesine yönelik 800 milyon frank harcama için oy kullanırsak, bürokratlar bu 800 milyonun hepsini harcarlar; eğer onlara iki milyar versek, bürokrasi hemen kendini genişletir ve projelerin miktarı da genişler.

Bunun adı kardeşlik: ?sen ürettin, ben üretmedim; biz dostuz; haydi paylaşalım', ?sen bir şeye sahipsin; ben bir şeye sahip değilim; biz kardeşiz; haydi paylaşalım.

Bugün vatandaşlar arasında kardeşliği, birliği geliştirmekle yükümlü olan devletin, onları devletten lütuf bekleyen, bir şeyleri koparmaya çalışan bireyler haline getirdiği kuşkusuzdur. Bugün tarım, sanayi, ticaret gibi kesimler devletten bir şeyler koparmak için çılgın bir yarış içindedirler. Herkesin gayreti yasa koyucudan kardeşlik adına bir imtiyaz koparmak şeklinde özetlenebilir.

Yoldaki soygunculardan farklı olarak teşvikler ve tarifeler yoluyla devletten soygunculuk yapanlar sadece yasayı ihlal etmekle kalmazlar, aynı zamanda yasal araçlarla kötü işleri yaparlar.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste