Fiziğin işini doğanın nasıl olduğunu keşfetmek şeklinde düşünmek yanlıştır. F...

söz kimin

Bu sayfada Danimarkalı fizikçi Niels Bohr tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Niels Bohr şöyle demiştir: Fiziğin işini doğanın nasıl olduğunu keşfetmek şeklinde düşünmek yanlıştır. F... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Niels Bohr

Fiziğin işini doğanın nasıl olduğunu keşfetmek şeklinde düşünmek yanlıştır. Fizik, doğa hakkında ne söyleyeceğimizle ilgilenir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İnsancılık bir önyargıdır, gericilik ve yıkıcı bir üstünlük iddiasıdır; olgunlaşmamış, işlevsiz, antika ve bayat bir dogmadır; Akıl kilisesinden çıkma bir çeşit fundamentalizmdir, bir kabile ahlakıdır- birisinin sizin kabilenizden birisini öldürmesi yanlıştır ama diğer kabileye yönelik barbarlık mazur görülür. İnsancılık sahte bir evrenselciliktir, bir Kant şarlatanlığıdır, etiğe yönelik ikiyüzlü bir hiledir, işlevsiz bir insan kimliği ve bizi daha derin bir evrimsel çıkmaz sokağa sürükleyen kozmolojik bir haritadır.

Gerçekte insanlıkdışı olan şey, kendi değerimi tahminimin, önemsiz olan diğerlerinin bakışına göre bir mantar gibi inip çıkmasına izin vermemdir.

Çek bakışlarını gözlerimden, aşk bu şeytan doldurur.

Kadın hiç gitmeyecekmiş gibi sever; ama yeri gelir hiç sevmemiş gibi gider.

Dünya ne yazık ki artık; hasta olmuş beyinlerin ruhsuz kalplerinde yaşıyor.

Ya aslında yanılıyorsa? Ya gayet sıradan bir yazgıya sahip sıradan biri olarak yaratılmışsa?

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste