Bu sayfada Yunan mucit ve matematikçi Ktesibios tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Ktesibios şöyle demiştir: Felsefe, fiziği daha dikkatli bir bilginin gerekli olduğu yerlerde ele alır, ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.
Felsefe, fiziği daha dikkatli bir bilginin gerekli olduğu yerlerde ele alır, çünkü bu başlığın altına giren problemler çoktur... Dolayısıyla, Ctesibius veya Arşimet okuyucusu ve aynı sınıftaki diğer risale yazarları, bu konularda filozoflar tarafından eğitilmedikçe, onları takdir edemezler. (Ktesibios ve Arşimet hakkında Vitruvius'un sözü)
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.
Bir gün balıkların havada uçtuğunu, kuşların da suyun altında dolaştıklarını görürsen yine oltayla balık tutup tüfekle avlanmaya devam eder misin?
İnsanın her davranışı ve düşüncesi: toplum içinde, toplumla birlikte, toplum için ve toplum olarak yaşamaktır.
Eğer kişi şanslı ise tek bir fantezi milyonlarca gerçekliğe dönüşebilir.
Cennet bedava gelen yok. Cehenneme zorla para verip te giren çok.
Doğru kişi kulağından gireni kalbinde saklayan kişidir.
Her seyi kendine sor kendinden öğren, yanlış senin tek hazinen.