Falih Rıfkı Atay Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Gazeteci, yazar, milletvekili Falih Rıfkı Atay ait 8 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Falih Rıfkı Atay kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Falih Rıfkı Atay mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Falih Rıfkı Atay
  • Adı: Falih Rıfkı Atay
  • Doğum: 1894
  • Ölüm: 20 Mart 1971
  • Mesleği: Gazeteci, yazar, milletvekili
Falih Rıfkı Atay Kimdir Sayfası

Bu sayfada Falih Rıfkı Atay hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Falih Rıfkı Atay sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Cumhuriyet döneminin en etkin gazeteciIerindendir. İzmir'in kurtuluşundan sonra Mustafa KemaI iIe tanışıp dostIuğunu kazanan FaIih Rıfkı Bey, özeIIikIe Atatürk'ü yakından tanıtan anıIarıyIa ünIendi. 1923-1950 yıIIarı arasında miIIetvekiIi oIarak siyasette yer aIdı. sozkimin.com Cumhuriyetin kurucusu Atatürk' e yakınIığı nedeniyIe çok önemli oIayIara tanıklık etmiş ve kişiseI tarihi cumhuriyet tarihi iIe özdeşIeşmiştir Ayrıca Atay, Türkiye'de Türk basınında sansürün kaIdırıImasının yıI dönümü oIarak her yıI 24 Temmuz tarihinde düzenIenen Basın Bayramı'nın tarihini ortaya atmıştır.

İstanbuI DarüIfünun Edebiyat Şubesi mezunudur. 4. Ordu Komutanı Emir Subaylığı, Bahriye Nezareti Hususi КaIem Müdür YardımcıIığı, Hakimiyet-i MiIIiye, MiIIiyet, UIus, Aksam GazeteIeri BaşyazarlıkIarı, YazarIık, TBMM II., III. ve IV. Dönem BoIu, V.VI., VII. ve VIII. Dönem Ankara MiIIetvekiIIiği iIe II. ve III. Dönem Divan-ı Riyaset КatipIiği, Divan-ı Riyaset İdare MemurIuğu ve IV. Dönem UIusIararası ParIamentoIar BirIiği Türk Grubu ÜyeIiği yaρmıştır. EvIi ve bir çocuk babasıdır.

Falih Rıfkı Atay Sözleri 8 Adet

Aşağıdaki Falih Rıfkı Atay sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Falih Rıfkı Atay sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Din ile şeriati bugün bile birbirine karıştıran üniversite diplomalısı kimseler var. Tanrıya inanırsınız. Ona karşı güvenlerinizi yerine getirirsiniz. Din burada biter. Ötesi şeriattir. Şeriatçilik demek, müslüman toplumlarını yedinci yüzyıl Hicaz aşiretleri şartlarına doğru sürüklemek demektir.

Kılık değiştirmekle insan batılı olmaz.

Mustafa Kemal büyük harbe girmek karşıtı idi çünkü O kafa ve sanat adamı idi. Mustafa Kemal Kurtuluş Harbini bırakmak fikrinde asla bulunmadı çünkü O vatan adamı idi. İşte size bütün kitabın özü, ilim ve vatan adamı olunuz.

İdealsiz bir millet cansız düşer. Geriye doğru ideal de olmaz.

Yalnız bozuk dil değil, bir de bozuk ağız meselemiz var. Argo ve küfür bizim çocukluk ve gençliğimizde, aşağı katın ve arka sokağın bir ayıbı idi. Şimdi bir çeşit züppe süsü olmuştur. Bu çeşit züppe; giyinişinde, yürüyüş ve oturuşunda, traş ve konuşmasınd

Gözlerinde Mustafa Kemal'in parıltılarını gördüm!

Atatürk devrimlerinin iki temel taşı, layisizm ve eğitim birliğidir. Millet bütün dünya işlerinde ne şeriat ne de herhangi bir ideolojinin baskısı altında olmayarak, yalnız günün şartları içinde kendisi için en yararlıyı düşünerek karar verir: ?Öz Atatürk

Anayasaya ve medeni kanuna göre kadın ve erkek eşittir. Bir kadın nasıl iki koca alamazsa bir erkek de iki kadın alamaz.

Yorumlar 4 Adet

Perihan

asalet

şarap içmekten ciğerleri kokuşmuş kendi kokusuna yabancı ve yalancı rıfkı atma be arkadaş içmekten gözlerin feri kaçmış

Perihan

ecrin

Çok sıkıcı bir sa ayfa

Perihan

Sade

Din ile şeriati bugün bile birbirine karıştıran üniversite diplomalısı kimseler var. Tanrıya inanırsınız. Ona karşı güvenlerinizi yerine getirirsiniz. Din burada biter. Ötesi şeriattir. Şeriatçilik demek, müslüman toplumlarını yedinci yüzyıl Hicaz aşiretl

Perihan

Dogru demiş:)

İslâmiyet denince benim aklıma çorap kokusu gelir.Falih Rıfkı Atay

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste