Evreni anlama çabası, insan hayatını saçmalık seviyesinin ötesine taşıyan nad...

söz kimin

Bu sayfada ABD'li fizikçi Steven Weinberg tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Steven Weinberg şöyle demiştir: Evreni anlama çabası, insan hayatını saçmalık seviyesinin ötesine taşıyan nad... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Steven Weinberg

Evreni anlama çabası, insan hayatını saçmalık seviyesinin ötesine taşıyan nadir şeylerden biridir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Şimdi bir mevsim değil, koca bir hayat girdi aramıza. Biliyorum ne sen dönebilirsin artık, ne de ben kapıyı açabilirim sana.

Seni sevmek, yasaklı meyveyi ısrarla dalından koparmak demekti.

Neler söyledik birbirimize? Unuttum artık bunları; hepsini, hepsini unuttum.

Barışçıl olun, kibar olun, kurallara itaat edin, herkese saygılı olun; fakat biri size dokunacak olursa onu mezara gönderin.

Kalp, rüzgarın önünde bir tüy gibidir. Gün olur, alır başını gider; içi içine sığmaz olur. Şükür gerekir. Gün olur, her yer ona dar gelir; bulunduğu hiçbir yere sığmaz. İltica gerekir. Ey dost, rüzgar her yönden esiyor; unutma ki kalbini kalbinde saklamalısın.

Artık, bakacağı her gök atlasında, gecede gündüzde gökyüzünde, yıldızların, nebulaların, ayın, güneşin, yanında kanatlarını açıp uçan bir kuş gibi Umay'ı da görecekti. Umay, eski dilde kutsal kuş demekti, kuşların tanrıçasıydı. Kuşların tanrıçası artık Gökhan'ın sevgilisiydi. Artık Gökhan'ın yerinde, göğünde, göğsünde Umay da vardı.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste