Bu sayfada Türk sosyal psikoloji profesörü Erol Güngör ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Erol Güngör kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Erol Güngör mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Erol Güngör hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Erol Güngör sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Erol Güngör (d. 25 Кasım 1938, Kırşehir ' 24 Nisan 1983, İstanbul), Türk sosyal psikoloji profesörü.
Erol Güngör, 25 Кasım 1938'de Kırşehir'de doğdu. Babası Abdullah Sabri Bey, annesi Zelîha Gülşen Hanım'di. İlk ve orta eğitimini Kırşehir'de ve 1956'da Kırşehir Lisesi'nden mezun oldu. 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümüne kaydoldu. Burada hocası Fethi Gemuhluoğlu onu Mümtaz Turhan'la tanıştırdı. Mümtaz Turhan hocanın teşvikiyle hukuk fakültesinden ayrılıp İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne kaydını yaρtırdı. 1961 yılında bu fakülteden mezun oldu, 1961'de fakülteyi bitirince Tecrübî Psikoloji kürsüsünde asistan oldu. Fransızca ve İngilizce de öğrenen Erol Güngör, misafir profesör olan Hains'in asistanlığını yaρtı ve onun ders notlarını Türkçeye çevirdi. Bu sırada Türkiye'de yeni bir bilim dalı olan Sosyal Psikolojiye yöneldi. Bu disiplinin önemli eserlerinden Krech ve Crithfield'in "Sosyal Psikoloji" kitabını Türkçeye çevirdi. 1965'de 'Kelâmî (Verbal) Yaρılarda Estetik Organizasyon' adlı teziyle doktor oldu. 1966'da ABD Colorado Üniversitesi'nde tanınmış sosyal-psikolog Kenneth Hammond'un daveti üzerine Amerika'ya gitti. Bu üniversitenin "Davranış Bilimleri Enstitüsü"nde milletlerarası bir ekibin araştırmalarına katıldı. sozkimin.com Sosyal-psikoloji ders ve seminerlerini yürüttü. 'Şahıslar arası İhtilafların Çözümünde Lisanın Rolü' konulu teziyle 1970 yılında doçent oldu. Akademik çalışmalarının yanı sıra çeşitli yerlerde yazılar yazmaya devam etti. Erol Güngör üniversitede verdiği derslerle, ilmi yayınlarıyla Türkiye'de sosyal-psikoloji dalını önemli bir saha haline getirdi.
Aşağıdaki Erol Güngör sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Erol Güngör sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Medeniyeti politikacılar yaratmaz. Medeniyet, alimler ile sanatkarların işidir.
Bu büyük milliyetçi bilim adamı unutuldu gitti.
Devlet ve fikirlerini paylaşan camia anmıyor.
Hiç olmazsa çağ atlattığı selçuk üniversitesi ile Kırşehirli hemşehrileri ölüm yıldönümlerinde bari ansa.