Bu sayfada Sosyolog, sosyolojinin kurucularından sayılmakta Emile Durkheim ait 3 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Emile Durkheim kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Emile Durkheim mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Emile Durkheim hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Emile Durkheim sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Emile Durkheim (15 Nisan 1858, Epinal - 15 Кasım 1917, Paris); Fransız sosyolog, sosyolojinin kurucularından sayılmaktadır.
Sosyoloji adı her ne kadar August Comte tarafından verilmiş olsa da, Fransız Sosyolojisi 19. yüzyılın sonundaki güçlü etkisini ona ve onun kurmuş olduğu L'Annee Sociologique isimli yayına borçludur.
15 Nisan 1858 tarihinde Epinal, Loren'de bir Yahudi Hahambaşı'nın oğlu olarak dünyaya geldi. Felsefe öğretmenliği yaρtı. 1885 de Almanya'da bulundu. Fransa'ya dönüşte yayımladığı makaleler ilgi topladı. 1887 Bordeaux Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 1902 yılında Sorbonne Edebiyat Fakültesi'nde çalışmalarını sürdürdü. 1906 yılında Buisson'un ölümü üzerine Sorbonne Eğitimbilim Profesörlüğüne getirildi.
Durkheim toplumbilimi kendi olgularını kendi ön dayanaklarıyla işleyen bir bilim durumuna getirdi. Auguste Comte'un fiziği, Herbert Spencer'in biyolojiyi örnek alıp inceledikleri toplumsal olaylar ona göre yalnız kendi türünden olaylarla açıklanabilir, "toplumsal olay" bireye bağlı ve bireyle başlayıp biten bir süreç değildir. Toplumsal olay bireyi aşkındır, birey ona katılır. Her birey iςin toplumsal olaya katılmak kaçınılmaz bir zorunluktur. Çünkü toplumsal olaylar; genel zorunlu bireyi ve bireyler arası ilişkileri belirleyen din, ekonomi, hukuk, ahlâk, siyaset, bilim ve sanat türünden olaylardır. İnsanın kendine özgü bireyliğini ve topluma özgü toplumsallığını saρtar. İnsan genel doğruları hazırca, tartışıp araştırmadan toplumdan alır. sozkimin.com Bu doğrular: bireyin, kendisi, başkaları, insanlar arası ilişkiler, doğa, evren olguları üzerine yargılarına temel dayanak olur.
Aşağıdaki Emile Durkheim sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Emile Durkheim sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Hakikat tarafsız olmadıkça, toplumun bekası tehlikeye düşer.
Tutku bireyleştirir, ama köleleştirir de.
Eğer insanları mutluluğa kavuşturmayacaksa sosyolojiyle bir saat uğraşmaya değmez.
utku bireyleştirir, ama köleleştirir de. Emile Durkheim