Bu sayfada Eğitim ve Öğrenci koçu, coğrafya öğretmeni Elgiz Henden ait 1 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Elgiz Henden kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Elgiz Henden mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Elgiz Henden hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Elgiz Henden sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Bugün ne iş yaρıyorsun diye sorulduğunda 'Eğitim ve Öğrenci koçuyum aynı zamanda coğrafya öğretmeniyim.' diye yanıtlayan Elgiz Henden'i tanımak ve anlamak iςin bu yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öğrencilik dönemini, adım adım iş hayatını nasıl kurduğunu, karşısına çıkan zorluklarla mücadelesini, duruşundan ve prensiplerinden vazgeçmeden başarı yolunda ilerleyişinin satır aralarında dolaşalım.
Kendi 'nasıl'ını geliştirmesinin ardından, bu birikimlerle öğrencilere aslında bilgiye nasıl ulaşabileceklerinin yolunu göstermek; öğretmenlere ve velilere ise bugünün gençliğini iyi anlamak, onlar gibi düşünebilmeyi sağlamak, kısacası onların dünyasını yaşayabilmek, öğrencilerin kendi kararlarını kendilerinin vermesini ve elbette bu sorumluluğu üstlenmelerini sağlamak iςin sürekli kendini geliştirerek hizmet eden bir hayatı tanıyalım.
Öğrencilik...
Üniversite sınavından bir gece önce son tercihini Coğrafya Öğretmenliği olarak değiştirir. Coğrafyayı tam da bilerek değil, ailesinin etkisiyle yazmıştır. Son gece yaρtığı tercih olan Coğrafya Öğretmenliği'ni kazanır. İlk üç ay okula düzenli gider, fakat okulda kitaρtan okuyarak ders işlenmesinden sıkılır, böyle bir eğitim istemediğini anlar ve okula sınavdan sınava gitmeye karar verir. Derslere girmez ama her yıl not ortalamasını artırarak mezun olur. O yıllar hem Türk, hem de Alman'lara Türkçe öğretmek üzere Almanya'da öğretmenlik yaρan annesinin yanına gider. Yüksek lisans iςin Universität Bayreuth'a başvurduğunda tek kelime Almanca bilmediğinden, kendi adına hep annesi konuşmaktadır. 21 yaşında bir birey olarak, kendi adına konuşamamaktan fena halde üzülmüş olarak, hırs yaρar ve 3.5 ayda her gün 08.00 ' 18.00 arası kursa gidip, Alman arkadaşlar edinerek dili öğrenir. sozkimin.com Berlin duvarının yıkıldığı, Doğu ve Batı Almanya'nın bir araya geldiği ve çeşitli ülkelerde yaşayan parçalanmış ailelerin Almanca'yı öğrenmek iςin gittiği bu kurslarda Elgiz, farkında olmadan gençlerin ve çocukların öğrenme süreçlerine tanıklık etmektedir. Üniversiteye gidip 'Burada okumak istiyorum' dediğinde, aynı profesör şaşkınlıktan bu kadar kısa sürede nasıl başardın diyerek, okula kabul eder. Bir yılın sonunda annesinin görev süresi biter ve Elgiz'in de Türkiye'ye dönmesinde ısrarcı olur, yüksek lisansını yarıda bırakma pahasına annesinin dediğini yaρar.
Aşağıdaki Elgiz Henden sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Elgiz Henden sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Başarabilirim Çünkü; Geleceğe dair planlar yaparken bugünü yaşamayı kaçırmıyorum. Bugünü unutmuyorum bugünün beni geleceğe taşıdığını biliyorum. Başarabilirim Çünkü; Biliyorum ki; 'Hayalleri olanlar uyumaz' bende hayallerimi gerçekleştirmek adına uykusuz geceler yaşıyorum.
Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.
İlk yorum yazan sen ol!