Elalemi ayıplarıyla anan bir kimsenin, senden de teşekkürle bahsedeceğini zan...

söz kimin

Bu sayfada Fars şâiri ve İslam âlimi Sadi tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Sadi şöyle demiştir: Elalemi ayıplarıyla anan bir kimsenin, senden de teşekkürle bahsedeceğini zan... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Sadi

Elalemi ayıplarıyla anan bir kimsenin, senden de teşekkürle bahsedeceğini zannetme.!

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

İzmir'de konser veriyordum. Sahnedeyken yüzüme gelen bir bez parçasını elime alıp, tam bir saat boyunca mendil gibi sallayarak halay çektim. Kulise gittiğimde bir de baktım ki salladığım dantelli külotmuş!

Senin tanrına atfettiğin şeyi doğanın yapması mümkünken, niçin doğaya bir efendi arıyorsun ki ? Senin anlamadığın şeyin nedeni belki de dünyanın en basit şeyidir. Fizik bilgini yetkinleştirirsen doğayı daha iyi anlarsın, aklını arındır, ön yargılarını yok et, o zaman tanrına ihtiyacın olmayacak.

Meşruluğu elde eden iktidar, kendini çepeçevre saran bir imgeler, inançlar sistemi yaratarak, kişilerin iktidar ilişkilerini kendisinin saptadığı yönde algılamasına yol açar.

Ben gittiğimde, kapitalistler sizi kör kedi yavruları gibi boğacak.

Benim oğlan Belgütay bana, 'Ana sınıfı çocuğu' diyor. ?Yalan Dünya'daki Orçun gibi ayağını çarpıtıp 'Babam doğuştan andropoz anne' diyor. Ben doğuştan andropoz adamım.

Kendisiyle yüzleşmeyen insan, sırlarının içinde kaybolmaya mahkumdur.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste