El Greco Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Yunan maniyerist ressam, heykeltıraş ve mimar El Greco ait 7 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. El Greco kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? El Greco mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

El Greco
  • Adı: El Greco
  • Doğum: 1 Ekim 1541
  • Ölüm: 7 Nisan 1614
  • Mesleği: Yunan maniyerist ressam, heykeltıraş ve mimar
El Greco Kimdir Sayfası

Bu sayfada El Greco hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. El Greco sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

El Greco, Yunan maniyerist ressam, heykeltıraş ve mimar.

"El Greco" bir takma addı, Yunan kökеninе atıfta bulunuyordu vе sanatçı normaldе rеsimlеrini tam doğum adıyla Yunanca harflеrlе imzaladı.

El Greco, o zamanlar Venedik Cumhuriyeti'nin bir parçası olan ve Bizans sonrası sanatın merkezi olan Candia Krallığı'nda (modern Girit) doğdu. Diğer Yunаn sаnаtçılаrın yаptığı gibi, 26 yаşındа Venedik'e gitmeden önce bu gelenek içinde eğitildi ve ustа oldu. 1570 yılındа Romа'yа tаşındı ve burаdа bir аtölye аçtı ve bir dizi çаlışmа yаptı. İtаlyа'dа kаldığı süre boyuncа El Greco, tarzını, başta Tintoretto olmak üzere birçok büyük sanatçıdan alınan Maniyerizm ve Venedik Rönesansı unsurlarıyla zenginleştirdi.

1577'de yaşadığı ve ölümüne kadar çalıştığı Toledo'ya taşındı. El Greco Roma'ya vardığında, Michelangelo ve Raphael ölmüştü, ancak örnekleri olağanüstü olmaya devam etti ve genç ressamlar için biraz ezici oldu. Roma'da bir atölye açtı ve maniyerizm etkisinde çalışmalar yaptı. Burada en önemli eserlerini gerçekleştirdi ve 1614'te öldü. El Greco, Toledo'da birkaç büyük komisyon aldı ve Toledo Manzarası ve Beşinci Mührün Açılışı gibi en tanınmış resimlerini üretti.



El Greco'nun dramatik ve dışavurumcu tarzı çağdaşları tarafından şaşkınlıkla karşılandı, ancak 20. yüzyılda beğenildi. El Greco, hem Ekspresyonizm hem de Kübizmin öncüsü olarak kabul edilirken, kişiliği ve eserleri Rainer Maria Rilke ve Nikos Kazancakis gibi şairler ve yazarlar için bir ilham kaynağıydı. El Greco, modern bilim adamları tarafından hiçbir geleneksel okula ait olmayacak kadar bireysel bir sanatçı olarak tanımlanmıştır. En çok, Bizans geleneklerini Batı resmininkilerle birleştiren, kıvrımlı bir şekilde uzatılmış figürleri ve genellikle veya fantastik pigmentasyonla tanınır.

El Greco, ilk eğitimini Bizans sonrası sanatın önde gelen merkezlerinden Girit okulunda ikon ressamı olarak aldı. Resme ek olarak, muhtemelen antik Yunan klasiklerini ve belki de Latin klasiklerini de inceledi; öldüğünde, Yunanca İncil ve açıklamalı bir Giorgio Vasari kitabı da dahil olmak üzere 130 ciltlik bir "çalışma kütüphanesi" bıraktı.

El Greco'nun dramatik ve dışavurumcu üslubu çağdaşlarınca tam olarak anlaşılamadı ve ancak 20. yüzyılda tam olarak takdir edildi. sozkimin.com Sanatçı, dışavurumculuğun ve kübizmin öncüsü olarak kabul edilir. El Greco genel resim akımlarından bağımsız, şahsına özgü bir sanatçı olarak yorumlansa da, resimlerindeki uzun figürler ve tuhaf renk seçimi, batı resmiyle Bizans resminin bir bileşimi olarak kabul edilir.

Hospital de Tavera için bir komisyonun yürütülmesi sırasında El Greco ciddi bir şekilde hastalandı ve bir ay sonra 7 Nisan 1614'te öldü. Birkaç gün önce 31 Mart'ta oğlunun iradesini yapma gücüne sahip olması gerektiğini söylemişti. Ressamın arkadaşları olan iki Yunanlı, bu son vasiyete tanık oldu (El Greco, Yunan kökenleriyle olan bağlantısını asla kaybetmedi). 73 yaşında Santo Domingo el Antiguo Kilisesi'ne gömüldü.
kaynak: wiki

El Greco Sözleri 7 Adet

Aşağıdaki El Greco sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan El Greco sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Ustaları incelemelisiniz ama ruhunuzda atan orijinal stili korumalı ve onu çalmaya çalışanlar kılıca koymalısınız.

Sanat, onu aradığınız her yerdedir, parıldayan yıldızları selamlayın, çünkü bunlar Tanrı'nın dikkatsiz sıçramalarıdır.

Güçlü Tanrı tarafından, evreni başyapıtlarımla doldurmak için yaratıldım.

Sanatçılar bir ıssızlık duygusuyla yaratırlar. Yaradılışın ruhu, ruhun içinden gelen dayanılmaz, karmaşık bir keşiftir.

Sanatın dili köken olarak gökseldir ve yalnızca seçilmiş kişi tarafından anlaşılabilir.

Sanatım için acı çekiyorum ve onu öven akılsız paralı alçakları küçümsüyorum.

Resim yapıyorum çünkü ruhlar kafamın içinde çılgınca fısıldıyor.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste