Edward Teller Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada ABD'li kuramsal fizikçi Edward Teller ait 26 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Edward Teller kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Edward Teller mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Edward Teller
  • Adı: Edward Teller
  • Doğum: 15 Ocak 1908
  • Ölüm: 9 Eylül 2003
  • Mesleği: ABD'li kuramsal fizikçi
Edward Teller Kimdir Sayfası

Bu sayfada Edward Teller hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Edward Teller sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Edward Teller, Macar asıllı Amerikalı kuramsal fizikçi. Her ne kadar kendisi bu unvanı önemsemediğini beyan etmişse de, "hidrojen bombasının babası" olarak niitelendirilmiştir.

Teller, Amerikanın nükleer programı çerçevesinԁe II. Dünya Savaşı'nԁa "Manhattan Projesi"nin bir üyesi olarak yaptığı çalışmalarla; hidrojen bombasının geliştirilmesindeki öncülüğüyle ve Lawrence Livermore National Laboratory'de uzun yıllar boyunca devam ettiği faaliyetleriyle tanınmıştır.
1950'lerde Los Alamos Ulusal Araştırma Merkezi'nde birlikte çalıştığı arkadaşı Robert Oppenheimer hakkında yürütülen soruşturmada veɾdiği ifade sebebiyle büyük tepki aldı ve ondan sonɾa bilim camiası taɾafından dışlandı. Özellikle nükleeɾ eneɾji aɾaştıɾmalaɾını, nükleeɾ silahlaɾın geliştiɾilmesini ve nükleeɾ test pɾogɾamının etkin biɾ şekilde süɾdüɾülmesini savunduğu için Biɾleşik Devletleɾ hükümetinden destek göɾmeye devam etti.

Edward Teller'in Ödülleri
1976 yılında Society of Engineering Science üyeliğine seςilen Edward Teller, 1980 yılında Eringen Madalyası kazanmıştır.
kaynak: wiki

Edward Teller Sözleri 26 Adet

Aşağıdaki Edward Teller sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Edward Teller sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Mükemmelliğe inanıyorum. Her insan bilinçinin temel ihtiyacıdır. Hepimiz mükemmel olabiliriz, çünkü neyse ki hırslarımız ve yeteneklerimiz açısından son derece çeşitliyiz.

Kayda değer hiçbir çaba basit değildir; eğer doğruysa, geçmişe bakıldığında basit olacaktır.

Kötülük herkesin malıdır. Umutsuzluk ve fanatizm, kötülüğün yalnızca farklı tezahürleridir.

Gerçek, herkesin kolaylıkla inandığı basit bir ifadedir.

Suçlu bulunmadıkça masumdur.

Hayat yavaş yavaş iyileşir ve hızla kötüye gider ve yalnızca felaket açıkça görülebilir.

Fizik, umarım basittir. Fizikçiler öyle değil.

Bugünün bilimi yarının teknolojisidir.

Bir diktatörlüğün en iyi silahı gizliliktir; demokrasinin en iyi silahı açıklıktır.

Herhangi bir şeye yaklaşmanın tek yolunun şüphe olduğuna eminim.

İnsan ırkının neslinin tükenmesi, üstel işlevi DUYGUSAL OLARAK kavrayamamasından kaynaklanacaktır.

Bilimde gizlilik işe yaramaz. Bilgilerin saklanması bize rakiplerimizden daha fazla zarar verir.

Çocukluğun gözleri büyüteçtir.

Matematiksiz fizik anlamsızdır.

Bir hipotez ise kimsenin inanmak istemediği yeni bir öneridir.

Bilim, doğada mantık ve basitlik bulmaya çalışır. Matematik, insan düşüncesinde düzen ve basitlik kurmaya çalışır.

Bilim insanı doğa yasalarından sorumlu değildir. Bu yasaların nasıl işlediğini bulmak onun işi. Bu yasaların insan iradesine nasıl hizmet edebileceğini bulmak bilim insanlarının işidir.

Yeterince büyük bir aptalı yenecek kadar kusursuz bir sistem yok.

Gizlilik bir kez kabul edildiğinde bir bağımlılık haline gelir.

Çelişkilerle yaşamayı öğrenmeliyiz, çünkü bunlar daha derin ve daha etkili bir anlayışa yol açar.

Bilimin temel amacı basitliktir ve daha çok şeyi anladıkça her şey daha basit hale geliyor.

Cehaletin bilgiye tercih edilmesi gereken bir durum yoktur.

Bilimin temel amacı basitliktir ve daha çok şeyi anladıkça her şey daha basit hale geliyor. Bu, elbette, herkesin kabul ettiğine aykırıdır.

Eğitim kurumlarımızda uygulamalı bilim neredeyse 'kimsenin olmadığı bir ülke' olarak tanımlanabilir.

Elbette kendi hatalarımızı görmüyoruz.

Gerçek, herkesin kolaylıkla inandığı basit bir ifadedir. Suçu ispatlanana kadar suçsuzdur. Bir hipotez ise kimsenin inanmak istemediği yeni bir öneridir. Etkili olduğu ispatlanana kadar suçludur.

Yorumlar 3 Adet

Perihan

Özgür Birey

Bilim insanı doğa yasalarından sorumlu değildir. Bu yasaların nasıl işlediğini bulmak onun işi. Bu yasaların insan iradesine nasıl hizmet edebileceğini bulmak bilim insanlarının işidir. Edward Teller

İnançlının bilim insanına kini bitmiyor. Ama yinede onlara hep muhtaç oluyorlar böyle nankörler böyle Cahiller. Ötekileri o inandıkları cehenneme postalamak en kolayı sanki kendileri kesin cennetlik ulan sen orayı nereden bilirsin ki bu kadar eminsin? Tanrı yokta hadi ben tanrı olsaydım bir tane inançlı cennete almazdım inançlıları olduğu gibi Cehenneme atardım çünkü hem düşünmediler. Hemde düşünen insanlara düşmandılar akıllarını kullanmadılar. İçlerinde bitip tükenmeyen bir kıskanclık eziklik ve nefret kök salmıştı. Akılsızlar Vicdansızlar böyledirler inanıyorlar ama bilmiyor. İnanıyorlar ama ahlaklı erdemli hiç değiller.

Perihan

hasan

ölümün en çok yakıştığı adam, soykırımın efendisi, cehennem cukurunda hersebep oldugu ölüm kadar beyninde hodrojen bombasi patlatilarak cezanlandirilsin, amin

Perihan

Berfin

Allah rahmet eylesin

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste