Eduard Heine Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada Alman matematikçi Eduard Heine ait 8 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Eduard Heine kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Heinrich Eduard Heine mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Eduard Heine
  • Adı: Eduard Heine
  • Doğum: 16 Mart 1821
  • Ölüm: 21 Ekim 1881
  • Mesleği: Alman matematikçi
Eduard Heine Kimdir Sayfası

Bu sayfada Eduard Heine hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Eduard Heine sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Eduard Heine, bir Alman matematikçi.

Heine, özel fonksiyonlar ve gerçek analiz sonuçlarıyla tanındı. Özellikle küresel harmonikler ve Legendre fonksiyonları (Handbuch der Kugelfunctionen) üzerine önemli bir inceleme yazmıştır. Ayrıca temel hipergeometrik serileri de inceledi. Mehler-Heine formülünü tanıttı.

Heinrich Eduard Heine, bankacı Karl Heine ve eşi Henriette Märtens'in sekizinci çocuğu olarak 16 Mart 1821'de Berlin'de doğdu. Eduard başlangıçta evde eğitim gördü, ardından Berlin'deki Friedrichswerdersche Gymnasium ve Köllnische Gymnasium'da okudu. 1838'de spor salonundan mezun olduktan sonra Berlin Üniversitesi'ne kaydoldu, ancak Carl Friedrich Gauss ve Moritz Stern'in matematik derslerine katılmak için Göttingen Üniversitesi'ne transfer oldu. 1840'ta Heine, Jakob Steiner ve Johann Franz Encke'nin derslerine katılırken, Lejeune Dirichlet'ten matematik okuduğu Berlin'e döndü.

1842'de, danışman olarak Enno Dirksen ve Martin Ohm ile birlikte sunduğu diferansiyel denklemler üzerine bir tez için Berlin Üniversitesi tarafından doktora derecesi aldı. Eduard Heine, doktora tezini profesörü Gustav Dirichlet'e adadı. Daha sonra Carl Gustav Jacob Jacobi'nin matematik seminerine katılmak için Königsberg Üniversitesi'ne gitti ve aynı zamanda Franz Ernst Neumann'ın matematiksel fizik derslerini de takip etti. Königsberg'de Heine, öğrenci arkadaşları Gustav Kirchhoff ve Philipp Ludwig von Seidel ile temasa geçti.



1844'te Eduard Heine, Bonn Üniversitesi'nde öğretmenlik pozisyonuna gitti, habilitasyondan geçti ve özel doktor olarak başladı. Bonn'da matematik araştırmalarına devam etti ve 1848'de profesörlüğe terfi etti. 1850'de Berlinli bir tüccarın kızı olan Sophie Wolff ile evlendi; çiftin beş çocuğu, dört kızı ve bir oğlu oldu. 1856'da Heine, profesör olarak Halle Üniversitesi'ne taşındı ve hayatının geri kalanını burada geçirdi. sozkimin.com 1864'ten 1865'e kadar üniversitenin rektörlüğünü yaptı. 1875'te Göttingen Üniversitesi, Heine'ye bir matematik kürsüsü teklif etti, ancak o teklifi reddetmeye ve Halle'de kalmaya karar verdi. 1877'de Carl Friedrich Gauss'un doğumunun yüzüncü yılında, araştırmasından dolayı Gauss Madalyası ile ödüllendirildi. Eduard Heine, 21 Ekim 1881'de Halle'de öldü.
kaynak: wiki

Eduard Heine'nin en önemli eserleri
- Theorie der Kugelfunctionen" (Küresel Fonksiyonların Teorisi) - Bu eser, küresel harmonik fonksiyonlarının teorisine katkıda bulunur ve matematiksel fizikte çok önemli bir konudur.
- Handbuch der Kugelfunctionen" (Küresel Fonksiyonların El Kitabı) - Bu eser, küresel harmonik fonksiyonlarının geniş bir incelemesini içerir ve matematiksel fizik, astronomi ve diğer alanlarda kullanılan küresel fonksiyonların özelliklerine dair kapsamlı bir kaynak sağlar.
- Lehrbuch der Infinitesimalrechnung" (Sonsuzluksal Hesabın Ders Kitabı) - Bu eser, sonsuzluksal hesabın bir girişini içerir ve Eduard Heine, sonlu farklar ve limitlerin kullanımını içeren integral hesabı üzerine özellikle odaklanır.
- Grundzüge der Algebra" (Cebirin Temelleri) - Bu eser, cebirin temel konularına ilişkin bir incelemedir ve öğrencilerin cebirsel yapıların özelliklerini anlamalarına yardımcı olur.
- Über die Reihe ∑ 1/n^2" (Serisi ∑ 1/n^2 Üzerine) - Bu makale, 1/n^2 serisinin yakınsama özelliğini tartışır ve Eduard Heine, matematikte kullanılan sonsuz serilerin özellikleri hakkında önemli bir katkı sağlar.

Eduard Heine Sözleri 8 Adet

Aşağıdaki Eduard Heine sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Eduard Heine sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Matematiksel keşifler, hepimizin faydalanabileceği evrensel bir mirastır.

Matematiksel nesneler, bizim yaratıklarımız değil, bizim keşiflerimizdir.

Matematik, anlamın sonsuzluğunda gezinmektir.

Matematik, doğanın tarifi için kullanılan bir dildir.

Gerçek dünyadaki problemler genellikle matematiksel modellere indirgenebilir.

Matematik, tek başına bir amaç değildir, aynı zamanda diğer bilimlerdeki sorunların çözümünde de bir araçtır.

Bir problemi çözmek için, en iyi yöntemlerden biri, benzer ya da daha önce çözülmüş olan problemleri incelemektir.

Matematik, hayal gücünün doğru kullanılmasıdır.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste