Dünya sanatı üzerine, kendine özgün kültür birikimimizle bir taş da biz ilave...

söz kimin

Bu sayfada Film yönetmeni, yapımcı, senarist ve akademisyen Atıf Yılmaz tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Atıf Yılmaz şöyle demiştir: Dünya sanatı üzerine, kendine özgün kültür birikimimizle bir taş da biz ilave... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Atıf Yılmaz

Dünya sanatı üzerine, kendine özgün kültür birikimimizle bir taş da biz ilave edemiyorsak, 'sinema evrensel bir sanattır, evrensel sanat yapıyoruz' sözlerinin bana, fazla geçerliği olmayan, boş laflar gibi geldiğini burada söylemeliyim.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dünya gerçek ütopyalardan oluşuyor. Ütopya bugün yarının gerçeğidir.

Doğanın kanunları Tanrı'nın matematiksel düşüncelerinden başka bir şey değildir.

Sırça saraylarda oturup, ahkam kesmedik. Anadoluyu karış karış dolaştık. Kaç yıllık emeğimizi elimizin tersiyle kenara bırakıyoruz. Daha fazla çatışmaya, kavgaya, yeni Kerbelaların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için Genel Kurul'a katılmıyorum. Genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum. Ne kendi başımı öne eğdirecek ne de bu camianın başını öne eğdirecek bir iş yapmadım. Öz evladının onulmaz yaralar almasını istemeyen bir anne hassasiyetiyle hareket ediyoruz. Kardeşlik hukukunu zedeleyecek çatışmaya izin vermeyeceğiz. Biz, son ana kadar uzlaşma arayışı içerisinde olduk.

Üzüntüleri kapıda bırak içeri alma, bugünün tekrarı yok. Ve hala yaşıyorsan geri kalan hiçbir şeyin önemi de yok.

Ben bir kadınım ve insan kadın olunca Her şeyi unutur yüreğinin içindekinden başka...

Oturduğu yerle iftihar eden bir insan görmeyi severim. Sevdiğim diğer bir şey de bir insanın oturduğu yerde kendisiyle iftihar ettirecek şekilde yaşamasıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste