Diyorsun ki; ben sana gönlümü verdim. İyi de gönül dediğin nedir ki ey sevgil...

söz kimin

Bu sayfada Şair, düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mevlana şöyle demiştir: Diyorsun ki; ben sana gönlümü verdim. İyi de gönül dediğin nedir ki ey sevgil... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mevlana

Diyorsun ki; ben sana gönlümü verdim. İyi de gönül dediğin nedir ki ey sevgili? Ben sana hiç gönlümü verir miyim? Çünkü gönül dediğin toprağa girince toz olur, toprak olur. Ben sana ruhumu veririm. Çünkü ruhum sende sonsuzluk olur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Zamanlarda Müzik fazla matematik fazla parfüm gibi.

Cüce, dağa da çıksa cüce, dev, kuyuya da girse devdir.

Senin için bir şey yapamayışıma, seni bu dünyada yapayalnız, kimsesiz bırakışıma ağlıyorum. Senin için gerçeklik yok, bu hayat, bu hayatın kuralları yok.

Bir adam imam(aş)'a selam vermeden nasılsınız? Allah afiyet versin. Dediğinde şöyle buyurdu: evvel selam, sonra kelam. Allah sana da afiyet versin. Daha sonra buyurdular ki: selam vermedikçe hiçbir kimseye konuşma müsaadesi vermeyin.

Parçalanmış bir aşk bizimkisi bütünlenemez bir daha.

Eğer halk yasalarla yönetilir ve cezalarla yola getirilmek istenirse, onlar kendilerini cezalardan kurtarmaya çalışacak ve bundan hiç utanç duymayacaktır. Eğer onlar erdemle yönetilir ve eğitimle yola getirilmek istenirse, utanç duyacaklar ve böylece iyi olmaya çalışacaktır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste