Dilde söylenmesi ve yerinde kullanılması en güç kelime ben'dir....

söz kimin

Bu sayfada Oyun yazarı, şair ve roman yazarı Alfred de Vigny tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Alfred de Vigny şöyle demiştir: Dilde söylenmesi ve yerinde kullanılması en güç kelime ben'dir.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Alfred de Vigny

Dilde söylenmesi ve yerinde kullanılması en güç kelime ben'dir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

...Doğrusu ben de farkındayım; lâkin nağmelerin başka bir şekle ifrağı mümkün olmamıştı. Yoksa usûl ve kaideye aykırı olduğu malûmdur. Bununla beraber ihtarınız mucibi memnuniyet olmuştur; ne ise devam ediniz, der... (Ünlü bir bestekar olan III. Selim, eserleri hakkında fikir beyan edilmesinden çok hoşnut olması nedeniyle, yine bir beydi icra olduktan sonra eser hakkında sual etmiş, kimse Padişahtan çekinerek yorum yapmak istememesinden mütevellit oluşan sessizlik üzerine mecburen Ahmed Ağa'nın bestenin usûl ile ilgili kusurunu açıklamasına cevaben.)

İçimiz yaşama sevinciyle dolup taşıyor, teknoloji çağından önceki insanların -şimdikilerden daha canlı- duygularını anlıyorduk.

Bütün çözümler kusurludur; ama en kusurlusu hiçbir şey yapmamaktır.

Ülkeniz sizindir, türklerindir. Bu ülke, tarihte türktü bugün de türktür ve sonsuza dek türk olarak yaşayacaktır.

Evrende her şey insan için haz objesidir. Ancak erdemle gelen bilgi arttıkça haz da artar. Bu nedenle yönelim hazza değil bilgiye olmalıdır.

İçinde olmayan ahlakı sokakta bulamazsın.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste