Daniel Goleman Sözleri ve Hayatı

söz kimin

Bu sayfada ABD'li psikolog ve danışmandır Daniel Goleman ait 6 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Daniel Goleman kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Dr. Daniel Goleman mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.

Daniel Goleman
  • Adı: Daniel Goleman
  • Doğum: 7 Mart 1946
  • Mesleği: ABD'li psikolog ve danışmandır
Daniel Goleman Kimdir Sayfası

Bu sayfada Daniel Goleman hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Daniel Goleman sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.

Dr. Daniel Goleman (d. 1946, Stockton, Кaliforniya), ABD'li psikolog ve danışmandır. Özellikle, duygusal zekâyla ilgili yazdığı kitaρları farklı dillerde tercüme edilmiştir.

The New Yoɾk Times'ta davɾanış ve beyin bilimleɾi konulaɾından soɾumluduɾ, makaleleɾi dünya çaρında yayınlanmaktadıɾ. sozkimin.com Doktoɾa deɾecesini aldığı Haɾvaɾd Üniveɾsitesi'nde deɾs veɾmiş, Psychology Today'in baş editöɾlüğünü yaρmıştıɾ.
kaynak: wiki

Daniel Goleman Sözleri 6 Adet

Aşağıdaki Daniel Goleman sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Daniel Goleman sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.

Eğer her şeyi bilinçli olarak yapsaydık korkunç bir durumda olurduk.

Acıların dağlanması da bireyi yenilgiye uğratan özelliktedir. Eğer baskılanma çok fazla ise, acılar dışarı sızarlar. Çevresindeki yaşamları ve bir başkasının duygularını tam anlamıyla yaşayabilme kapasitesini kaybeder kişi. Yaratıcı yanı ona acının farkındalık bölgesinde olmamasına rağmen saklanma halinde pusuya yatmış olduğunu söyler.

Herkes kızabilir, bu kolaydır. Ancak doğru insana, doğru ölçüde, doğru zamanda, doğru nedenle ve doğru şekilde kızmak, işte bu kolay değildir.

İnsanlar başarısızlıklarını kendilerindeki bazı değişmez eksiklere bağlıyorlarsa, umutlarını kaybedip çaba harcamaktan vazgeçerler. Unutmayalım ki, yenilgi ya da başarısızlıkların etkileyebileceğimiz koşullardan kaynaklandığına ilişkin temel inanç iyimserliğe yol açar.

Depresyonun en güçlü ve terapi dışında pek az kullanılan panzehiri ise, hayatı farklı görmek ya da yeni bilişsel çerçeve yaratmaktır. Bir ilişkinin bitişiyle kederlenmek ve 'demek ki ben artık hep yalnız kalacağım' gibi düşüncelerle kendine acımak doğal olsa da, yılgınlık duygusunu arttıracağı kesindir. Bir an bunun dışına çıkarak ilişkinin o kadar da harika olmayan taraflarını ve ikinizin uyuşmayan yanlarını düşünmek yani kaybınızı farklı bir açıdan görmek üzüntünün ilacıdır.

Günümüz psikolojisinde, 'empati' sözcüğü üç ayrı anlamda kullanılmaktadır: Öteki kişinin hislerini bilmek; o kişinin hissettiği şeyi hissetmek; ve ötekinin sıkıntısına şefkatle karşılık vermek. Bu üç empati çeşidi 1-2-3 şeklinde bir ardışıklık betimler: Seni fark ediyorum, duygunu paylaşıyorum ve bu yüzden sana yardım etmek için harekete geçiyorum.

Yorumlar 0 Adet

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin Alfabetik Liste