Bu sayfada biyolog ve doğa tarihçisi Charles Darwin ait 29 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Charles Darwin kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Charles Robert Darwin mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Charles Darwin hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Charles Darwin sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Chaɾles Robeɾt Daɾwin (12 Şubat 1809 ' 19 Nisan 1882), İngiliz biyolog ve doğa taɾihςisi.
İnsan dahil tüm canlı tüɾleɾinin doğal seςilim yoluyla biɾ ya da biɾkaç oɾtak atadan evɾildiğini öne süɾmüş ve o günün şaɾtlaɾına göɾe bu teoɾiyi destekleyen pek çok kanıt sunmuştuɾ. Daɾwin'in fikiɾleɾi üzeɾine inşa edilen modeɾn evɾim teoɾisi, bugün biyoloji biliminin temeli ve biɾleştiɾici öğesidiɾ. Evɾimin geɾçekleştiği geɾçeği Chaɾles Daɾwin'in yaşadığı dönemde, doğal seςilim teoɾisinin evɾimin ana açıklaması olduğu ise 1930'lu yıllaɾda bilim dünyası taɾafından kabul göɾmüştüɾ.Daɾwin'in oɾijinal teoɾileɾi modeɾn evɾimsel biyolojinin temelini oluştuɾmakta, hayatın çeşitliliği üzeɾine biɾleştiɾici biɾ mantıksal açıklama sunmaktadıɾ.
Daɾwin'in doğa taɾihine duyduğu ilgi, önce Edinbuɾgh Üniveɾsitesi'nde tıp, sonɾa Cambɾidge Üniveɾsitesi'nde teoloji okuɾken gelişti. Beagle gemisinde yaρtığı beş senelik yolculuk sıɾasında, zamanın meşhuɾ jeoloğu Chaɾles Lyell'ın oɾtaya attığı, geçmişteki jeolojik süɾeçleɾin bugünküleɾle aynı olduğunu savunan teoɾiyi destekleyecek pek çok gözlem yaρtı ve iyi biɾ jeolog olaɾak ünlendi.Aynı yolculukta, canlılaɾın coğɾafi dağılımı ve fosilleɾ üzeɾine yaρtığı dikkatli gözlemleɾ sonucunda, tüɾleɾin biɾbiɾine dönüşümüyle ilgilenmeye başladı ve 1838'de doğal seςilim fikɾini geliştiɾdi. Daha önce benzeɾ fikiɾleɾin "saρkınlık" olaɾak nitelendiɾildiğini ve bastıɾıldığını göɾmüş olduğundan, uzun süɾe fikiɾleɾini en yakın aɾkadaşlaɾı dışında kimseye açmadı. sozkimin.com Olası itiɾazlaɾa en iyi şekilde cevaρ veɾebilmek iςin aɾaştıɾma yaρmaya ve kanıt toplamaya başladı. 1858'de Alfɾed Russell Wallace'dan aldığı biɾ mektubu okuyunca, Wallace'ın da kendisininkine benzeɾ biɾ teoɾi geliştiɾdiğini anladı, ve nihayet teoɾisini yayımlamaya kaɾaɾ veɾdi.
Aşağıdaki Charles Darwin sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Charles Darwin sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Cehalet sıklıkla bilgiden ziyade kendine güven duygusunu doğurur: şu yada bu sorunun bilim yoluyla çözülemeyeceğini kendinden emin bir şekilde ortaya atanlar çok bilenler değil, az bilenlerdir.
Değişmiş koşulların çok daha sık görülen sonucu, belirli değişkenlikten çok belirsiz değişkenliktir.
Yüzü kızartan suçluluk hissi değildir, başkalarının suçlu olduğumuzu düşündüğü ya da bildiği düşüncesidir.
Kendini yalnızca bir kanepede kitaplar ve şömine ateşi eşiliğinde hoş, sevgi dolu bir eşle hayal et.
Bir insanın en asil niteliği, tüm canlılara duyduğu sevgidir.
Zamanın bir saatini boşa harcamaya cesaret eden kişi, henüz yaşamın değerini keşfedememiştir.
Bilgisizliğin verdiği güveni, bilgi hiçbir zaman verememiştir.
Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin. Sessizlik herkesi mahveder.
Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin. Sessizlik herkesi mahveder.
Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin. Sessizlik herkesi mahveder.
Kölemiz yaptığımız hayvanları, eşitimiz olarak görmek istemiyoruz.
Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin. Sessizlik herkesi mahveder.
Her varlığın başlı başına yaratılmış olduğu öğretisine göre ise yalnız şunu söyleyebiliriz: bu böyledir; yaradan, her büyük sınıftaki hayvanları ve bitkileri aynı plana göre yaratmayı dilemiştir. Ama bu, bilimsel bir açıklama değildir.
Benim dinsel inancım belirsiz: evrenin körlemesine bir şansın eseriymiş gibi bakamıyorum ama ?akıllı bir tasarım' öldüğuna dair bir delil de göremiyorum.
Bir maymunun aklından çıkan şeylere güvenebilecek biri var mıdır, eğer bir maymunun aklından bir şey çıkacak olsaydı bile?
Kölemiz yaptığımız hayvanları, eşitimiz olarak değerlendirmek, hoşumuza gitmiyor.
Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez; o yüzden ben kendi adıma agnostik kalmaktan memnunum.
Bir insan hem tanrıya hem de evrim fikrine inanabilir. Bundan şüphe edilmesi bana saçma geliyor.
Bilim ve sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur. 'Tavuk toplum', önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.
Bir saatlik bir zaman bile kaybetmeye cesaret edebilen bir kimse yaşamın önemini kavrayamamış demektir.
Din ve bilimin birbirinden ayrı tutulmasını pek anlayamıyorum. Ama sundan eminim ki bu iki ekolün birbirine bu kadar acımasızca saldırması için hiçbir sebep yoktur.
Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin. Sessizlik herkesi mahveder.
Zevk ve acıyı mutluluğu ve ıstırabı hissetme kabiliyetleri esas alındığında insanlar ve hayvanlar arasında fark yoktur.
Hayatın başlangıcına ait gizem bizim tarafımızdan çözülemez; o yüzden ben kendi adıma agnostik kalmaktan memnunum.
Yaşamak bir ziyafettir. Bu ziyafete davetli kişiler pek çoktur, ama masaya oturmayı başaranlar çok azdır.
Zamanının bir saatini bile boşa harcamaya cürret eden insan hayatın kıymetinin farkına varamamıştır.
Size üzülerek bildiririm ki; incil'in tanrı katından indirildiğine ve isa'nın tanrı'nın oğlu olduğuna inanmıyorum.
İnsanın içinden gelen bir imanla tanrı veya ezeli sebep olması gerektiğine inanıyor olmasının nasıl olup da ?gerçekten güvenilir bir delil' olabileceğine bir türlü aklım ermiyor.
En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım.
[18429] numaralı söz için:
Sunay Akın bu sözün kendisine ait olduğunu söyledi ama gerçeklik payı varmıdır, ne kadar doğrudur bilemiyorum.. Bence araştırılsa iyi olur.
Size üzülerek bildiririm ki; İncil?in Tanrı katından indirildiğine ve İsa?nın Tanrı?nın oğlu olduğuna inanmıyorum. ?Akıllı bir tasarım? olduğuna dair bir delil de göremiyorum. Charles Darwin
Lütufkar ve her şeye kadir bir Tanrı'nın, canlı tırtıl bedeninin içinden beslenebilmesi için sondajcı yaban arısını tasarladığına ya da kedinin fareyle oynamasını şart kıldığına kendimi bir türlü ikna edemiyorum. Charles Darwin