Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulur, onu seyrederim. Adam...

söz kimin

Bu sayfada ABD'li gazeteci, fotoğrafçı Jacob Riis tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Jacob Riis şöyle demiştir: Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulur, onu seyrederim. Adam... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Jacob Riis

Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulur, onu seyrederim. Adam belki yüz kere vurur taşa; ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz onda. Sonra birden, yüz birinci vuruşta taş ıkıye ayrılıverir. İşte o zaman anlarım ki tasi ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekilerdir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Çayırın üzerinde çayır, ağacın altında ağaç, insanlar arasında insanlarla ol.

Çekemeyenlere bakma, fikirler hep ayrı olur. Hiç bir aşkı sözle yıkma, söz yarası ağır olur.

Oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile ; O yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. Hayatımda böyle.

Korkmuyoruz, gelsinler. Hattâ masum Türk'e kastı olan bütün dünya gelsin. Süngüleriyle zaten kanayan kalbimizi deşsinler. Toplarıyla evlerimizi, kuvvetlerimizi yıksınlar. Alt üst etsinler, parçalasınlar. O Yunan gelsin, sonsuz düşmanlığı, en eski kinleri temsil eden mavibeyaz bayraklarını dalgalandırsınlar. Fakat asla unutmasınlar ki, Türk ölmedi, yaşıyor Ve burayı Yunana vermeyecektir. Vermek isteyecek kuvvetlerle paylaşacak kozumuz var. Hatta silahlarımız olmasa bile. Direnen ruhumuzla, coşkun kanlarımızla hararetli vicdanlarımızla, sökülmeyen dişlerimizle bile bu ülkeyi savunacağız.

Kırılgan olmak iyidir. Hala içine kan akan bir kalp taşıyorsunuz demektir. Biz artık seninle haritada iki küçük su lekesi. Hiçbir nehir kavuşturamaz bizi.

Kendine iyi bak' klasik bir Türk yalanıdır. Aslına bakarsan çok da umurunda değildir gidenin kalan. Bir söz aşımıdır bu ya da vakit doldurma. . . Ama sen yine de iyi bak kendine lütfen ve bana ihtiyacın olursa eğer ağla biraz. Bilirsin dayanamam buna. . .

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste