Cahil ile dost olma: ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün....

söz kimin

Bu sayfada İslam ilahiyatçısı, din bilgini Şeyh Edebali tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Şeyh Edebali şöyle demiştir: Cahil ile dost olma: ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Şeyh Edebali

Cahil ile dost olma: ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Aşk iki kişiyle oynanır ve iyi olan kaybeder.

Hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa anlaşır... Artık kendimle gayet iyi anlaşıp hırsız gürsüz gül gibi geçir oldum. :)

İstek her zaman eyleme dönüştürülemez. Halbuki irade, mutlaka eyleme dönüştürülecek kadar güçlü olan isteğin ifadesidir.

Kim daha fazla insan ise, daha fazla dertli olur.

Doğruluk duygusu, haklı olmanın verdiği doyum, kedini değerlendirmenin sevinci, bayım, bizi ayakta tutan ya da ilerleten güçlü zembereklerdir. Tersine, insanları bundan yoksun ederseniz, onları ağzı köpüren köpeklere çevirirsiniz. Nice suçlar işlenmiştir, yalnızca bunları işleyenler kusurlu olmaya dayanamadıkları için!

Sabaha Kadar Bu gece bir başka çöktün içime Seni andım durdum sabaha kadar Okudum bendeki tüm mektupları Okudum, ağladım sabaha kadar Anılarla doldu taştı boş odam Andıkça kanadı içimde yaram Bir hayalim vardı bir de sigaram Seni içtim durdum sabaha kadar Bir an kulağımda çınladı sesin Ruhumu dolaştı ılık nefesin Uykuyu gözümden sildi hasretin Gözümü yummadım sabaha kadar Anılarla doldu taştı boş odam Andıkça kanadı içimde yaram Bir hayalim vardı bir de sigaram Seni içtim durdum sabaha kadar

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste