Bu sayfada Türk sanat müziği şarkıcısı Bülent Ersoy ait 8 adet sözleri / alıntıları ve hayatı yer almaktadır. Bülent Ersoy kimdir? Ölüm / doğum tarihi kaçtır? Bülent Ersoy mesleği, nereli, hayatının özeti, kısaca özgeçmişi, kaç yaşında gibi bilgilere ulaşacaksınız.
Bu sayfada Bülent Ersoy hayatının özeti yani kısaca hayatı hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Bülent Ersoy sayfasında hata veya düzeltme bildirimi için lütfen çekinmeden bizimle irtibata geçiniz. Bildirin.
Bülent Ersoy (d. Bülent Erkoç; 9 Haziran 1952, İstanbul ), Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.
9 Haziran 1952 tarihinde, İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına özel müzik dersleri alarak başladı. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, İstanbul konservatuarı'na 2 ay devam etmiştir. Hocası Süheylâ Altmışdört Bülent Ersoy'un konservatuvara 2 ay devam ettiğini ve sonra bıraktığını açıkladı. Eğitimi süresince Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi üstadlardan özel dersler almıştır. Konservatuardan mezun olduğunda, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı bulmuş ve sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar'da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan Özlem Aile Gazinosu'nda attı. Sunar Konser Bürosu-Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanarak[4] ve 1000 lira para ödülü almıştır. Akabinde bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmış, 1971 yılında ilk 45'liği "Lüzûm Кalmadı-Neye Yarar Gelişin", Saner Plak'tan çıktı. Sanatçı bu 45'liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar'a ait "Lüzûm Кalmadı" ve "Neye Yarar Gelişin" adlı eserleri seslendirmiştir.
1974'te Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkmıştır. Çıkardığı klasik uzun çalar "Tuti-i Mucizeyi Guyem Ne Dersem Lâf Değil" adlı plakla rekor satış elde etti . Maksim Gazinosu'nun sahibi Fahrettin Aslan, Bülent Ersoy'u assolist olarak çıkarmaya karar verdi. sozkimin.com Ancak gerçek soy ismi Erkoç olan sanatçının soyadı Müjdat Gezen tarafından Ersoy olarak değiştirilmiştir.
Aşağıdaki Bülent Ersoy sözleri hakkında hata olduğunu düşünüyorsanız veya sayfamızda bulunmayan Bülent Ersoy sözlerini sayfaya ilave etmemizi istiyorsanız irtibata geçiniz. Bildirin.
Dışarıdan bakan beni büyük motor zannediyor.
Cuma namazını Sultanahmet'te kılmıştım. Tespihe de kalınca derse yetişemedim.
Bülent bey'i Bülent hanımı karıştırmayın.
Arkadaşın doğursa fena mı olur? Sevinmez misin?
Allaaahü teala kısmet ederse iiişallaa bismillaarramanirrahiiimm.
Sesimle döver, bilgimle gömerim adamı!
Ben çok sağlam bir kadınım!
Beni yapan bir çocuk var ya, hah o işte, fevkaladenin de fevkinde. Taklidini yapan Ata Demirer'i kastediyor.
Ben de sesini çok seviyorum,beğeniyorum. Çok kaliteli bir ssesi var. Ama her şey sesle olmuyor.
BÜLENT HANİMA İLGİM BAŞKADİR KENDISINI COK SEVERIM SESI DE MUKEM BEL TUM ŞARKILARINI DINNERIM HEMEN HEMEN
İyi olan nedir? Kudret hissini , kudret iradesini , insanın içindeki kudreti yükselten her şey! Kötü olan nedir? -zaaftan çıkan her şey!