Bu ülke düşünce insanlarımızı yerden yere çaldı, onları vurdu, vuramadıkların...

söz kimin

Bu sayfada Yazar, roman yazarı, oyun yazarı Adalet Ağaoğlu tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Adalet Ağaoğlu şöyle demiştir: Bu ülke düşünce insanlarımızı yerden yere çaldı, onları vurdu, vuramadıkların... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Adalet Ağaoğlu

Bu ülke düşünce insanlarımızı yerden yere çaldı, onları vurdu, vuramadıklarını yaraladı, bilim yuvalarının dışına kovdu; yetmedi, vatan sınırlarının dışına kovdu. Eğer arada sırada onlar için birazcık iyi bir şey yapmak zorunda kaldıysa, bunda da hep geç kaldı.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Kadına bakmak günahsa, sen kendi gözlerini bağla, kadını değil.

Kötülük diye adlandırdığımız şeylerin bir kısmı, zorunlu olarak, sonlu bir evrende yaşadığımız gerçeğinin bir sonucudur. nitekim, eşya zaman ve mekanda sınırlanmış olmalıdır. eşya sonsuza kadar var olamaz, insan da dahil olmak üzere hepsi fanidir. dolayısıyla bu sınırlamalar ve beraberinde getirdikleri kötülük en kusursuz evrende dahi gereklidir.

Egemen grup ancak kendi aydınları aracılığıyla tüm toplum üzerinde hegomanyasını uygulamayı başardığı zaman yönetici durumuna gelir.

Öyle kötüyüm ki, doğmamam gerekirdi.

Çevrende sessiz kalanlar genelde sana en büyük zararı verenlerdir.

Yalnızca içi boş olan doldurulmak ister ve boş bir kalp, guruların peşinde koşmakla ya da başka bir yoldan sevgiyi aramakla doldurulamaz.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste