Bireysel insanın ebedi arayışı, yalnızlığını parçalamaktır. ...

söz kimin

Bu sayfada Amerikalı gazeteci, yazar, profesör ve dünya barışı savunucusudur Norman Cousins tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Norman Cousins şöyle demiştir: Bireysel insanın ebedi arayışı, yalnızlığını parçalamaktır. ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Norman Cousins

Bireysel insanın ebedi arayışı, yalnızlığını parçalamaktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Hayatın tümünü anlamalısın, yalnızca küçük bir bölümünü değil. İşte bu yüzden okumalı, gökyüzüne bakmalı, şarkılar söylemeli, dans etmeli, şiirler yazmalı, acı çekmeli, ve anlayışlı olmalısın. İşte bunların tümü hayattır.

Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır.

İşler kötüye gittiği zaman moral bozuluyor. O zaman birdenbire herşeyi kapkara görüp, kötü düşüncelere saplanmamak gerekir. Doğru iseniz, azimli iseniz, her çareye başvurmanız ve hakkınızı aramanız gerekir, iş düzelir.

Adam modaya tâbi. Modaya tâbi adam kuru yapraktır. İrade sahibi değildir. Nefes alıp verişi gibidir yaşayışı, otamatik. Bu adamlık değildir. Adam olanın 'Evet'i de olur 'Hayır'ı da olur. Tercihi olur. 'Hayır'ı olmayıp umumi cereyana tâbi olan adam, adam değildir. Taklit zebunudur. Kendi tercihlerine itibar edemeyen adamdır.

Uyumuyoruz; Çünkü psikolojimiz bozuk...

Bırakın doğruları gelecek söylesin ve herkesi eserlerine ve başarılarına göre değerlendirsin. Bugün onların olsun; ama uğrunda çok uğraştığım gelecek, benimdir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste