Bilimsel ruh incelemesinin psikoloji, geleceğin bilimi olduğuna inanıyorum. P...

söz kimin

Bu sayfada Psikiyatr, filozof Carl Gustav Jung tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Carl Gustav Jung şöyle demiştir: Bilimsel ruh incelemesinin psikoloji, geleceğin bilimi olduğuna inanıyorum. P... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Carl Gustav Jung

Bilimsel ruh incelemesinin psikoloji, geleceğin bilimi olduğuna inanıyorum. Psikoloji doğa bilimlerinin en genci ve henüz emekleme evresinde bugün. Bizim için en önemli bilim dalı bu ;gerçektende, insanoğlu için en büyük tehlikenin açlık, deprem, mikroplar, kanser olmayıp, yalnızca insanın kendisi olduğu, göz kamaştırıcı bir açıklıkla ortaya çıkmaktadır. Nedeni ortada: ruhsal yaraları saracak, etkili bir çare yok henüz, oysa bu yaralar doğanın en acımasız, en büyük yıkımlarından daha da yok edicidir ! İnsanı olduğu gibi halkları da korkutan en büyük tehlike pşisik tehlikedir. Beliren genel güçsüzlüğün nedenleri, bilinçaltını hiç dikkate almaksızın tek bilinçle, ama yalnızca bilinçle ilgilenilmiş olmasıdır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Üniforma demek de birisinin ötekisine hükmetmesi demektir hep.

Her şeyi denerim ama yapabildiklerimi yaparım.

Sırtını arkasındakilere dönen insan, kötü oyunların farkındadır.

Bu anlattığınız biçimde yeni bir kitap hâlinde bunu sunarsanız herhâlde akılda kalıcı yeni bir travma yaratabilir o da. Çok faydalı bir travma olabilir bu.

İnsanın gerçek düşmanı genellemedir.

Belki de medeniyet uyuyor ve zaman zaman rüya görüyor.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste