Bilginin azı tehlikeli ise tehlikeden uzak duracak kadar çok şey bilen kişi n...

söz kimin

Bu sayfada Yazar Aldous Huxley tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Aldous Huxley şöyle demiştir: Bilginin azı tehlikeli ise tehlikeden uzak duracak kadar çok şey bilen kişi n... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Aldous Huxley

Bilginin azı tehlikeli ise tehlikeden uzak duracak kadar çok şey bilen kişi nerede?

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Buraya bak, sonunda güneşten biraz altın getirmeyi başardım. (Bankacısı güneşin Fraunhofer çizgilerinde altın soruşturmasının ve Kirchhoff'un ona bir madalya vermesinin değerini sorguladıktan sonra, soruşturmalarından dolayı ödüllendirildi.)

Seni sevdiğimi göreceksin sevmediğim zaman.

İnsanlar da kitaplar gibidir, nihai değerleri 'içindekiler' kadardır.

Yüreğinizde bir sevda öldürülmüş ve katili kaçmış ise üzerine her gün bir avuç toprak atarak gizleyemezsiniz.

Biriyle savaşmak çok tehlikelidir. Çünkü tıpkı düşmanın gibi olursun. İnsanlığın en büyük sorunlarından biri budur. Biriyle savaştığın zaman aynı teknikleri, aynı yöntemleri kullanman gerekir. Bu sayede düşmanı yenersin. Ancak düşman yenilinceye kadar sen tıpkı düşmanın gibi olursun. Stalin, çarlardan daha çarvariydi. Diğer çarlardan daha gaddardı. Bu tabii ki böyle olmak zorundadır. Çarı devirmek için çok gaddar insanlara ihtiyaç vardır. Çarın kendisinden daha gaddar olan insanlara. Ancak o zaman devrimci olabilirler. Ancak o zaman üste çıkabilirler. O noktaya ulaştıkları zaman, kendileri birer çar olur. Ve toplum aynı yolda devam eder. Sadece önemsiz şeyler değişir. Ancak içteki aynı çatışma devam eder. Bu çatışma, insanın içindedir. Orada çözülmediği takdirde, başka bir yerde çözülemez, politika senin içinde.

Aşkın her halini gördüm! O yüzden artık ne hali varsa görsün!

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste