Bencil davranışlar, eninde sonunda, toplum güçlerinin çatışmasına yol açar....

söz kimin

Bu sayfada İtalyan şair, yazar ve Platoncu filozof Tommaso Campanella tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Tommaso Campanella şöyle demiştir: Bencil davranışlar, eninde sonunda, toplum güçlerinin çatışmasına yol açar.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Tommaso Campanella

Bencil davranışlar, eninde sonunda, toplum güçlerinin çatışmasına yol açar.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Modern ahlak ve terbiye biçimleri bütün doğal içgüdüleri bastırıyor, insanları doğa hakikatlerine karşı cahilleştiriyor ve onları gülyabani öyküleri üzerinde kavga eden sarhoşlar haline getiriyor.

Müslümanlar derinlik kazanmak zorunda. Kendi aralarında istişare etmek, şûra yapmak, yardımlaşmak zorundalar. Daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Kulaktan dolma bilgilerle din ve tarih öğrenilmiyor.

Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme! Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme. Unutma; sevgi yürekli olana yakışır.

Ahlaksızlığı bilmeden ahlakı belirleyemezsiniz.

Paganizm, çok tanrıcılık, sanemperestlik binlerce yıl boyunca dünyanın dinleri oldu.

(Son mahkeme savunmasında) Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen de bu inancı taşıyorum. Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yasındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste