Ben ne zaman. Öyle durup dururken, Öyle damdan düşer gibi. Açıp seni okumaya ...

söz kimin

Bu sayfada Türk şair Orhan Veli Kanık tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Orhan Veli Kanık şöyle demiştir: Ben ne zaman. Öyle durup dururken, Öyle damdan düşer gibi. Açıp seni okumaya ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Orhan Veli Kanık

Ben ne zaman. Öyle durup dururken, Öyle damdan düşer gibi. Açıp seni okumaya başlasam. Anlıyorum ki. Mahvolmuşum...

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Sen aşka aşıksın müsaitsin gördüğünü abartmaya, biz olsa olsa bir müddet aşklaştık aşkım, aşık olmadık asla.

Bizim hayattaki en önemli işimiz; belli belirsiz, puslu şekilde uzaklarda bulunan şeyleri görmeye çalışmak değil; gözümüzün önünde apaçık halde duran şey için ne yapacağımıza karar vermektir.

Modern dünyada insan daha özgür ama daha narsist ve yabancı. Narsizmin en önemli ilacı, insanın kendi benliğini aşan bir gayeye yönelmesi.

Her tür ilişki avuç içinde duran kum taneleri gibidir. Avucumuzu sıkmadan, gevşekçe tutarsak, kum taneleri kaymaz, durur. Avucumuzu kapatıp, sıkmaya başladığımız an kum taneleri parmaklarımızın arasından akmaya başlar. Bir kısmını tutmayı başarsanız da, çoğu akıp gider. İlişkiler de böyledir. Esneklik varsa, diğer insana saygı duyuluyor ve özgürlük tanınıyorsa ilişkiler bozulmaz. Ama diğer insanı çok bunaltırsanız ilişki de yavaş yavaş bozulur ve biter.

Eğer bir oyuncu masadan öfkeyle veya başka bir rahatsız edici şekilde çıkarak oyunu terk ederse; veya oyunu geçici olarak terk ederek; veya Hakem kararına uymayı reddediyorsa, oyun kendi aleyhine puanlanmalı.

Dünya fanidir. Sıkıntısı da fani, sevinci de fanidir. Cefası fani, safası da fanidir!

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste