Ben başbakan olsam, kitaplıklara önem veririm. Bir toplumun en büyük yerleşim...

söz kimin

Bu sayfada Türk yazar ve sendikacı Fakir Baykurt tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Fakir Baykurt şöyle demiştir: Ben başbakan olsam, kitaplıklara önem veririm. Bir toplumun en büyük yerleşim... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Fakir Baykurt

Ben başbakan olsam, kitaplıklara önem veririm. Bir toplumun en büyük yerleşiminden küçük yerleşimine kadar her yerinde kitaplıklar varsa, halk kitap okuyorsa, o toplum her işine yetip artacak parayı bulabilir. Akıl uyanmayınca kafa çalışır mı? Kafa çalışmayınca para kazanılır mı?
Aklı uyandıracak olan da kitap, kitaplık.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Aşk sevmesini bilen için vardır ve karşılıksızdır. 'Ne kadar seversen o kadar severim' gibi düşünmek aşk değil, tüccarlıktır!

Vefasızlara gitme, onlar birer yıkık köprüdür.

Okumayı hiçbir hazineye değişmem.

Basın özgürlüğü belki de özgürlük düşüncesinin giderek aşağılanmasından en çok acı çekmiş özgürlüktür.

İnsanlar işine gelince değil de vicdanına değince iyilik yapsalardı; bugün çıkar ilişkileri değil, gerçek sevdalar yaşanırdı !

Özgürlük hiçbir zaman verili değildir, her zaman tehdit altındadır. Mutlak belirlilik, her defasında da, özgürlük yoksunluğudur.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste