Başı arşa değmiş bir cüceden daha zalimi yoktur....

söz kimin

Bu sayfada Yazar Claudius Claudianus tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Claudius Claudianus şöyle demiştir: Başı arşa değmiş bir cüceden daha zalimi yoktur.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Claudius Claudianus

Başı arşa değmiş bir cüceden daha zalimi yoktur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Sanatın temel kuralı memnun etmek ve hareket etmektir. Diğer tüm kurallar bunu başarmak için oluşturuldu.

Zeki bir insan yalnızlıkta, düşünceleri ve hayal gücüyle mükemmel bir eğlenceye sahiptir.

Ey oğul! Hiçbir işinde acele etme. Zira acele şeytan işidir. Ancak beş yerde acele etmek lâzımdır: 1. Evine misafir gelince önüne yemek getirmekte. 2. İnsanlık hali, bir günah işleyince tevbe etmekte. 3. Namazın vakti girer girmez kılmakta. 4. Kızını ve oğlunu vakti geldiğinde evlendirmekte. 5. Ölüyü defnetmekte. Acelede çok zarar vardır. İyice düşünmeden yapılan işlerde çok zaman, hata ve yanlışlık olur. Sonra onu düzeltmek mümkün olmaz. Onun için işini iyice düşün, sonra yap.

Bir örgüte karakterini veren eylemin muhtevasıdır.

Kendinize o kadar büyük bir hedef belirleyin ki, ona ulaşmaya çalışırken insanların yerinde olmayı isteyecekleri kişi haline gelin.

Cenk sanatını bilen İspanyol kafiri bile Türk leventlerine daima mağlup ola gelmişken, hangi akılla bilinmez, bu Arap kabileleri olur olmaz yerde Türkler'in karşısına çıkıp perişan olurlar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste