Başarı havası, belli biçimde taşındığı zaman, bir eşeği kudurtur....

söz kimin

Bu sayfada Yazar, filozof Albert Camus tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Albert Camus şöyle demiştir: Başarı havası, belli biçimde taşındığı zaman, bir eşeği kudurtur.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Albert Camus

Başarı havası, belli biçimde taşındığı zaman, bir eşeği kudurtur.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Dürüst bir insan daima çocuk kalır.

Orta-doğu ve balkanları avrupa ve amerika'nın tasallutundan kurtarma yükü osmanlı devleti'nin omuzlarındaydı. Önceleri bölgede bir pax-ottomana ihdas etmiş bulunan osmanlıların omuzları zamanla bu yükü kaldıracak güçten mahrum kaldı. Daha doğrusu avrupa ve amerika'nın güçlü oldukları alanla osmanlıların güçlü olduğu alan birbirinden farklıydı. Güçler arasında mahiyet farkı vardı. Kapitalizmin dünyaya sunduğu ölçüler bakımından osmanlı devleti dünyanın en güçsüz devletiydi. Bu güçsüzlüğün kaçınılmaz sonucudur ki osmanlılar tarihten silindi, gitti. Fakat osmanlı devletinin hayat kaynağı sarıh bir biçimde anti-kapitalist olan tarih yükü türkiye'ye kaldı. Türkiye'nin etrafındaki ülkeler bu yükten muaf oldukları için her aşamada avrupa ve amerika oralara musallat oluyor. Karışıklıkların sebebi bu. Türkiye başından tarih yükünü atmaya kalkışamıyor. Sakin kalışının sebebi bu.

Akıl ve bilim, aydınlık kesimdedir. Din, imansa karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır. Yolu ışıklandıran da bunlar. Din ve imanda ise bunlar yoktur.

Kadınlar sadisttir, onlara yükleyeceğimiz acılarla bizlere eziyet ederler.

Bilimde gizlilik işe yaramaz. Bilgilerin saklanması bize rakiplerimizden daha fazla zarar verir.

Hiçbir şey kendi kendinin nedeni olamaz, çünkü nedenin kendisi oluşandan öncedir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste