İnsanlar, bize zarar verdikleri için değil; yaptıkları haksızlıklarla ruhumuz...

söz kimin

Bu sayfada Filozof Baruch Spinoza tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Baruch Spinoza şöyle demiştir: İnsanlar, bize zarar verdikleri için değil; yaptıkları haksızlıklarla ruhumuz... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Baruch Spinoza

İnsanlar, bize zarar verdikleri için değil; yaptıkları haksızlıklarla ruhumuzun ışığını söndürüp içimizdeki kötülüğün başkaldırmasına sebep oldukları için korkunçlar.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Yaşamı tek başına sürdürmeyi seçenlerden değil, gönüllü sürgünlere çıkanlardandık, bir şeye ait olanlardan değil, hiçbir yere ait olmayanlardandık. Zamansız, sınırsız, ülkesiz.

Okullar kapitalist toplumun üreme organlarıdır, çocuklar bu yerlerde, geleceğin tüketicileri olarak tasarlanırlar.

Sorunlar, bizim bilgeliğimizi ve cesaretimizi ortaya koyar.

Daima, çocukların öldüğü yerlerde, Taş ve yıldız, ve bir sürü düş; Vatansız kalır.

Bir kadını elde etmek isteyen erkek, önce o kadına psikolog gibi davranır. Elde ettikten sonra da, o kadını aklı başında birine muhtaç bırakır.

Mutluluk ve zevkten kendilerinden geçmişçesine dans ediyorlardı sokaklarda, bense ilgimi çeken insanlar söz konusu olduğunda hep yaptığım gibi peşlerinden sürükleniyordum, çünkü benim için yalnız çılgın insanlar önemlidir, yaşamak için çıldıranlar, konuşmak için çıldıranlar, kurtarılmak için çıldıranlar, aynı anda her şeyi birden arzulayanlar, hiç esnemeyen, beylik laflar etmeyen, yıldızların arasında örümcekler çizerek patlayan ve en ortalarındaki mavi ışığı görenlere, 'vay canına!' dedirten o muhteşem sarı patlayıcılar gibi yanan, yanan, yanan insanlar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste