Bilgide derinlik arttıkça şüphe de artar; bilge şüphe eder, cahil körü körüne...

söz kimin

Bu sayfada Yönetici, danışman Halis Yeşil tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Halis Yeşil şöyle demiştir: Bilgide derinlik arttıkça şüphe de artar; bilge şüphe eder, cahil körü körüne... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Halis Yeşil

Bilgide derinlik arttıkça şüphe de artar; bilge şüphe eder, cahil körü körüne inanır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Emperyalizmin işgali altındaki ülkelerde bu çark hep böyle döner. Ülkemizde de parçalanana kadar bu çark hep böyle dönecektir.

Şöhret afettir; şöhret peşinde koşmak iyi tanınmak için uğraşmak insanlığa yakışmaz. Eğer sen hakikati aşk incisini arıyorsan görünüşten kurtulman denize dalman derinliklere inmen gerek! Yoksa şöhret gösteriş deniz kıyısına düşen köpüktür!

Ben kimsenin alakasına talip değilim, her nimetin bir borcu vardır. Bir bardak su verene bir teşekkür, vicdani borçtur. Allah'ın bunca nimetine karşı da borç, nimetlere nail olmayanlara vermekle ödenir. Zengin, 'Ya Rabbi şükür' deyip otursa şükür borcunu ödemiş olmaz, Allah için harcayacak. Alim, ilmini ondan mahrum olanlara vererek o borçtan kurtulur.

Kendinin efendisi olmayan hiç kimse özgür değildir.

Biz bilgi edindikçe etrafımızdakiler anlaşılır bir hal almaktan ziyade daha da gizemli olur.

Sinik insanlar, yaratamazlar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste