Allah'ın takdirini O'nun aleyhine delil yapmayın; çalışın, çabalayın....

söz kimin

Bu sayfada Alim ve mutasavvıf Abdülkadir Geylani tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Abdülkadir Geylani şöyle demiştir: Allah'ın takdirini O'nun aleyhine delil yapmayın; çalışın, çabalayın.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Abdülkadir Geylani

Allah'ın takdirini O'nun aleyhine delil yapmayın; çalışın, çabalayın.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

BEN YİTİRDİM BEN ARARIM Ben yitirdim ben ararım Yâr benimdir kime ne Gah giderim öz bağıma Gül dererim kime ne Gâh giderim medreseye Ders okurum Hak için Gâh giderim meyhaneye Dem çekerim kime ne Sofular haram demişler Bu aşkın şarabına Ben doldurur ben içerim Günah benim kime ne Ben melâmet Hırkasını Kendim giydim eğnime Ar ü namus şişesini Taşa çaldım kime ne Sofular secde ederler Mescidin mihrabına Yâr eşiği secdegâhım Yüz sürerim kime ne Gâh çıkarım gökyüzüne Hükmederim kaftan kafa Gâh inerim yeryüzüne Yâr severim kime ne Kelp rakip böyle diyormuş Güzel sevmek pek günah Ben severim sevdiğimi Günah benim kime ne Nesimî'ye sordular ki Yârin ile hoş musun Hoş olayım olmayayım O yâr benim kime ne

Manevi dünyanız zengin olsun. Sonra maddi zenginlik gelir.

Bir ağacın büyümesini istiyorsanız yapraklarını sulamanız işe yaramaz; köküne su verilmesi gerekir.

İnsanlar iyi şeyler yapabilirler. Ama içgüdüleri iyi değilse, ya Tanrı gerçekten yok ya da hayal bile edemeyeceğin kadar zalim.

Rüzgar büyük bir kayayı nasıl yerinden oynatamazsa, yapılan övgüler ve suçlamalar da bilge kişiyi yerinden oynatamaz.

Kur'an-ı kerimden ve Resul aleyhisselamın hadis-i şeriflerinden sonra en kıymetli kitab, İmam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat kitabıdır. Hanefi mezhebinde en mükemmel ve en kıymetli fıkıh kitabı, İbn-i Abidin'in Dürrül-Muhtar haşiyesidir. Şafiide Tuhfet-ül-Muhtac kitabıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste