Kötü arkadaş gölgedir. Başına talih kuşu konarsa ondan kaçıp kurtulamazsın, b...

söz kimin

Bu sayfada Kazak şair, besteci ve filozof Abay Kunanbayoğlu tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Abay Kunanbayoğlu şöyle demiştir: Kötü arkadaş gölgedir. Başına talih kuşu konarsa ondan kaçıp kurtulamazsın, b... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Abay Kunanbayoğlu

Kötü arkadaş gölgedir. Başına talih kuşu konarsa ondan kaçıp kurtulamazsın, başına bir felaket gelirse, arayıp bulamazsın. (Caman dos kölenke, basındı kün şalsa kaşıp kutıla almaysın, basındı bult şalsa izdep taba almaysın.)

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Ben bu derdi ömrüm boyunca taşıyacağım. Bu aşk acısını yüreğimde hep hissedeceğim. Bundan kurtulmam mümkün olsaydı bu hâlde olur muydum? Hasta derman bulsa o dermana koşmaz mı? Dilenciye padişahlık verilse, ben dilencilik yapacağım der mi? Artık belli olmuştur. Bu aşk acısını ve çilesini gücüm tükeninceye kadar çekeceğim. Bu hükmü değiştirme gücü bende yoktur. Bu yazgıyı bana Allah yazmıştır. Yaralı gönlümün bir tek ilâcı vardır. O da Leylâ'ya kavuşmaktır. Ondan başkası benim gözümde yoktur. Benim derdimin şifası Leylâ'dır. Derman ondadır.

Ben Bana Kendim İçin Lazımım , Hatıram Olsun Sana Şarkım

Para, şeyleşmiş bir sosyal dünya yaratmakla kalmaz; niceliğin nitelik üzerindeki hakimiyetini artırarak, bu şeyleşmiş sosyal dünyanın giderek daha da rasyonelleşmesine neden olur. Para, niteliğin nicelik içinde çözülerek kaybolması, her şeyin niteliğinden bağımsız olarak renksiz sayılarla ölçülmesi, kısacası niteliğin niceliğe indirgenmesini en iyi ifade eden biricik semboldür.

Şu dökme ardımdan, ayrılık yeşermesin..!

İlişki sürdürdükleri kadınları öldürmekle tehdit eden erkeklerin yüzde yetmiş beşi gerçekten öldürüyorlardı.

Her şey olabilir: İnsan: Yitirmemişse.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste