Önce feda et, sonra düşün....

söz kimin

Bu sayfada Satranç şampiyonu Mikhail Tal tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Mikhail Tal şöyle demiştir: Önce feda et, sonra düşün.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Mikhail Tal

Önce feda et, sonra düşün.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Herkes dışını süslerken, sen içini, kalbini süsle. Herkes başkasının ayıbını araştırırken, sen kendi ayıplarınla meşgul ol!

En kalabalık şehirdir, 'uzaklar.' Ne bir araba ne de bir tren gider oraya. Orada büyür hayallerimiz, orada atar kalbimiz. Tuhaf olan, bedenimiz burada yaşarken, orada ölür yüreğimiz.

Ben sadece müzik orospusuyum, canım!

Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin, bilseydin ödün kopardı; dokunamazdın.

Bu soruşturmayı kovuşturmaya, sadece spekülatif değil, insanlığa yararlı olmasını temenni etmek için yeterli anı olduğuna inandığım bir soruşturma çabasıyla sonuna kadar gayret göstereceğim.

Akademisyenlerin çoğundan farklı olarak öğretme eyleminin ve araştırmanın aktivizme ve günün acil konularına bağlanması gerektiğine inanıyorum. Çevresel yıkım, türlerin yok oluşu ve avcı küresel kapitalizme boğulmuş bir dünyada, akademisyenlerin toplumsal dönüşümlerle ve devrimci değişimlerle ilgisi olmayan soyut konularla uğraşma lüksü olmamalı. Tersine; akademisyenler toplumsal hareket ve topluluklarda tahakküm, hiyerarşi, refah ve iktidarın elitler arasında giderek daha konsantre hale gelmesi, sürüp giden hayvan soykırımı ve gezegen çapında yaşanan ekolojik çöküşün sebepleri ve dinamiklerini anlayacak ve onu dönüştürmeye yardımcı olacak becerilerini kullanan organik entelektüeller olarak çalışmalılar.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste