Yiyip içmeden önce, ne yiyip içeceğinizden ziyade kimle birlikte yiyip içeceğ...

söz kimin

Bu sayfada Helenistik felsefenin en önemli düşünürlerinden birisidir Epikuros tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Epikuros şöyle demiştir: Yiyip içmeden önce, ne yiyip içeceğinizden ziyade kimle birlikte yiyip içeceğ... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Epikuros

Yiyip içmeden önce, ne yiyip içeceğinizden ziyade kimle birlikte yiyip içeceğinizi dikkatle düşünün, çünkü arkadaşsız sofraya oturmak kurt veya aslan hayatı yaşamaktır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Teknik olmayan soruların bazen hiç bir cevabı yoktur.

İslam güzel de, Müslüman bunun neresinde?

Bey adı bilig kelimesi ile ilgilidir; bilig'in lamı giderse, beg adı kalır. Bey halkı bilgi ile elinde tutar; bilgisi olmazsa aklı ise yaramaz.

ne mektup geliyor ne haber senden söyle de bileyim bıktın mı benden her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime çileli doğmuşum zaten ezelden hasrete alıştım ne gelir elden yaşlı gözlerime baktığın yerden gözlerin doğuyor gecelerime geçilmez gurbetin sokaklarından içilmez suları pınarlarından öptüğüm o ıslak dudaklarından sözlerin doğuyor gecelerime çileli doğmuşum zaten ezelden hasrete alıştım ne gelir elden yaşlı gözlerime baktığın yerden gözlerin doğuyor gecelerime

İster ahlaki ister bilimsel olsun, ilerleme tipik olarak ortodoks düşüncelerden uzaklaşan ve kalabalıklardan kopan bireyden gelir.

Eğer imamın namazı bozuk olursa, bütün o kavmin namazı bozuk olur...

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste