Bir tablonun yapımı nerede başlar nerede biter? İnsanın içinde aşırı duygular...

söz kimin

Bu sayfada Fransız ressam Paul Gauguin tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Paul Gauguin şöyle demiştir: Bir tablonun yapımı nerede başlar nerede biter? İnsanın içinde aşırı duygular... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Paul Gauguin

Bir tablonun yapımı nerede başlar nerede biter? İnsanın içinde aşırı duygular kaynaşmaya başlayınca, bu duygular patlayınca ve bütün düşünce yanardağdan çıkan lavlar gibi çıkıp taşınca birdenbire yaratılan yapıtın çok keskin bile olsa büyük ve insanüstü bir patlayışı değil midir bu? Usun bilinçli hesaplarının bu patlayıştan öncesiyle bir ilgisi yoktur, ama insanın içinde yapıtın ne zaman başladığını kim bilebilir? Bu yapıt belki de bilinçsizliğin doğurduğu bir şeydir.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Tarih baştan aşağı, küçük fakat kararlı, cesur ve akıllı insan topluluklarının, hadiselerin seyrini değiştirdiklerini anlatan bir hikayedir.

Büyük filozofun (Newton) çabaları her zaman insanüstü idi; Çözemediği sorular zamanında çözülemezdi.

Sadece benim biliyor musun, sadece benim. Bazen çok düzensizim, bazen çok düzenliyim ve..sadece benim.

Sevgili! Ümmü mektum gibi, seni görmeden sana sesleniyoruz. Alıp verdiğin nefesi duyar gibi, sanki açınca gözlerimizi, Seni görecekmişiz gibi, Sana sesleniyoruz.

Söylenemiyor çok şey, susmadan.

Bir odada ya da bir sabah gökyüzünde bir rastlantı sonucu renk tonunun değişmesi, bir zamanlar sevdiğin ve sana derinden anılar getiren bir parfüm, unutup sonradan hatırladığın bir şiirden bir dize, artık çalmaz olduğun müzik parçasından bir bölüm; Dorian işte bunun gibi şeylere dayanır bütün yaşamımız.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste