Picasso resim yapmamın nedenidir. O, ana figür, bana resim yapma isteği uyand...

söz kimin

Bu sayfada İngiliz ekspresyonist ressam Francis Bacon (Ressam) tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Francis Bacon (Ressam) şöyle demiştir: Picasso resim yapmamın nedenidir. O, ana figür, bana resim yapma isteği uyand... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Francis Bacon (Ressam)

Picasso resim yapmamın nedenidir. O, ana figür, bana resim yapma isteği uyandıran.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Milletlerin gelenekleri başka başkadır, fakat iyilik her yerde birdir.

Dünya birbirlerini kandıran ve kumpaslar kurup duran sahtekarlardan ve kumpasçılardan ibaretti sanki. Bunlardan tiksiniyordum.

Bilim aklın şiiridir; şiir de yüreğin bilimidir.

Bipolar bozukluğuk diatezinde yıllar yılı biriken bir uykusuzluk vardır. Hastalar yıllar boyunca kısa uyurlar ve sonunda biriken uykusuzluk bir eşiği aşarak mani 'patlatır'

Oğulcuğum, benden dört şey belle, işlediğin zaman sana zarar vermeyecek dört şeyi de aklında tut: zenginliğin en üstünü akıldır; yoksulluğun en büyüğü ahmaklık. Korkulacak şeylerin en korkuncu kendini beğenmektir; soyun-sopun en yücesi güzel huy. Oğulcuğum, ahmakla eş dost olmaktan sakin; sana fayda vermek isterken zararı dokunur. Nekesle eş dost olmaktan sakin; ona en fazla muhtâc olduğun zaman yardımına koşmaz, oturur. Kötülük edenle eş dost olmaktan sakin; o, pek az bir şeye seni satar gider. Yalancıyla eş dost olmaktan sakin; çünkü o, şerâba benzer; uzağı yakın gösterir sana, yakını uzaklaştırır senden.

Şişede durduğu gibi durmaz ki kafir, tutar insana insanları sevdirir, kimi de tutamağı tutar, tutar insanı insanlardan bezdirir.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste