Senin olmayana sahip olmak Her ne kadar tuhaf görünse de, insanın içgüdülerin...

söz kimin

Bu sayfada Fransız romancı, şair, gazeteci ve komünist Henri Barbusse tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Henri Barbusse şöyle demiştir: Senin olmayana sahip olmak Her ne kadar tuhaf görünse de, insanın içgüdülerin... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Henri Barbusse

Senin olmayana sahip olmak... Her ne kadar tuhaf görünse de, insanın içgüdülerini tetikleyen, kibirli, ezeli bir düşünce bu.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

temel bir gün fransaya gitmiş. tabelada fransa yazıyormus. o da 'aa burayı da mı sabancı aldı?' demiş.

Yaşadıklarını kâr sayma: yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yasa, sevdiğin kadardır ömrün.

Evde ekmek olmazdı komşuya giderdim. Çocuk köfte istiyor biraz bayat ekmek varsa alabilir miyim diye. Halbuki evde yiyeceğimiz bir lokma ekmeğimiz olmazdı.

Harflerin gülüştüğünü senin adında gördüm.

Dikkat et, kimseye ihtiyacı olmadığını söyleyen insanların aslında herkese ihtiyacı vardır. Kimseye değer vermiyor gibi gözüken insanlar kendilerine değer vermiyordur. Sır, her şeye sahibim ve ben her şeyim diye kendini bilmekte yatıyor.

Bu hayatta çok acı çekiyorum. Ben şarkı söylediğimde onlar (dinleyiciler) böyle hissediyorlar, bu yüzden ağlıyorlar. Bu hayatta hiçbir şey hissetmeyen insanlar şarkı söyleyemez.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste