Doğru peşinde koşmak, bir savaşa razı olmak anlamındadır....

söz kimin

Bu sayfada Türk sosyalist, yazar, düşünür, ekonomist Yalçın Küçük tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Yalçın Küçük şöyle demiştir: Doğru peşinde koşmak, bir savaşa razı olmak anlamındadır.... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Yalçın Küçük

Doğru peşinde koşmak, bir savaşa razı olmak anlamındadır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Yerinmeler, acınmalar, pişmanlıklar, arkadan bakınca geçmişin sevinçleridir. Geriye bakmayı sevmem ve geçmişimi uzaklarda bırakırım, tıpkı bir kuşun üçmak için gölgesini terk etmesi gibi. Her sevinç bizi bekler hep; fakat her zaman yatağı boş bulmak, yalnız olmak ve kendisine bir dul gibi gelinmesini ister. Her sevinç, günden güne bozulan çölün kudret helvasına benzer. Platon'un anlattığı, hiçbir taşın içinde alıkonulamayan ameles kaynağının suyunu andırır. Her an, getirdiği her şeyi alıp götürür.

Gerçekten de, insanlar bildiklerindense bilmeyip anlamadıkları şeylere inanırlar.

Sonunda, aklımın düzensizliğini kutsal buldum.

Gezginin biri yürüdüğü uzun yolun ardından bulduğu bir ağaç gölgesine oturur ve açtır, 'şurada biraz yiyecek olsaydı yerdim' diye düşünür ve birden orada yiyecek belirir. Aç olduğu için hiç sorgulamadan bir güzel yer. Sonra uykusu gelir 'şurada bir yatak olsaydı uyurdum'diye düşünür ve yatak belirir.fakat yatarken adamın içini bir düşünce kaplar. 'neler oluyor etrafta kimse yok ama yiyecek dedim geldi, yatak dedim geldi,şimdi hayaletler gelip beni yiyecek' diye düşünür. Ve hayaletler gelip onu yer. hayatta kural aynıdır. Hayaletleri düşünürsen ortaya çıkacaklardır. düşündüğün şeyi göreceksin: düşmanları düşünürsen onları yaratacaksın, dostları düşünürsen onlar belirecek. Seversen dört bir yanında sevgi belirir; nefret edersen nefret belirir. Düşündüğün herşey mutlaka başına gelecektir.

Tanrım, beni dostlarıma karşı koru, kendimi düşmanlarıma karşı korurum.

Devlette de olduğu gibi insanda da hastalıkların en kötüsü kafada başlayanıdır.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste