İktidar, hükmetme duygusu ölümcül derecede yabancılaştırıcıdır. İktidar hırsı...

söz kimin

Bu sayfada Çerkez asıllı Türk yazar Erol Anar tarafından söyleyenen sözü bir kısmını okuyacaksınız. Tamamını okumak ve bu söze yapılan yorumları görmek için sayfayı ilerletiniz. Erol Anar şöyle demiştir: İktidar, hükmetme duygusu ölümcül derecede yabancılaştırıcıdır. İktidar hırsı... Sözün devamı, sayfanın ilerleyen kısmındadır. Bu ve buna benzer sözler aşağıda listelenmiştir.

Erol Anar

İktidar, hükmetme duygusu ölümcül derecede yabancılaştırıcıdır. İktidar hırsı, görüldüğü yerde yok edilmesi gerekecek kadar tehlikelidir. İktidar duygusu ve hırsını yenebilen bir kişiye artık hiç kimse hükmedemez. Ve artık bu kişi başkalarının değil, kendi üzerinde gerçek iktidara sahiptir; o hükmetmek ve hükmedilmek duygularından arınmıştır.

Yorumlar

Burası çok ıssız, henüz yorum yazılmamış.

İlk yorum yazan sen ol!

Yorum Yaz

söz kimin

Söz Kimin bu bölümde, ünlülerin bazı dikkat çeken sözleri yer almaktadır.

Sözler hakkında

Aşağıdaki sözlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bizimle geçiniz. Bildirin.

Şimdi ben namus meselesini bazen kullanıyorum diyorlar ki ağır. Ağır filan değil. Atatürk çocukları bu namus kavramının millî mücadelede olumlu ile olumusuz ayıran temel kıstas olduğunu bilirler. Hatta ben üniversitede siyasete geçmeyip kalsaydım kendi branşımı zorlayarak şöyle bir tez yaptırmak istiyordum: Millî mücadelede namus kavramı.

Çok basit bir ölüm istiyorum kendim için. Ayağım kayıp düşmem gibi.

Son zamanlarda arkadaşlarımla stüdyomun içini boyayarak eğleniyorum. Manet bu konuda bana yardım ediyor, onu Montpellier'deki sergiye gönderebilirim. Bu resim, 'Paris' Salonu için yapacağım resmi erteledi, ama çok çalışıyorum ve tamamlanması çok uzun sürmeyecek. (Mektubunda)

Irak yerin haberini kervan getirir.

Misafirin gözünü hasret çektiği şeyden perdeleme ve isteğinin imkânı varsa onu ondan esirgeme

Bir bilinmezlikten geldim. Karanlığa dönebilirim.

Misafirlerin Baktığı

söz kimin Alfabetik Liste